Poštovani roditelji/staratelji,
elektronički zapis/potvrdu o statusu redovitog učenika možete preuzeti i ispisati u aplikaciji e-Dnevnik. Nadogradnjom sustava u tu je svrhu otvoren novi modul gdje je u padajućem izborniku moguće izabrati svrhu potvrde. Ulazak u e-Dnevnik omogućen je prijavom putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta te sustava e-Građani.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Na donjoj poveznici možete preuzeti informaciju o terminima individualnih razgovora s roditeljima u šk. god. 2023./2024.
Prvašići su na jedan dan postali pravi pekari i slastičari. Obilježili su sa svojom učiteljicom Dan kruha i Dan jabuka, ispekavši kruh i naribavši jabuku za voćnu salatu. Miris svježe pečenog kruha, jabuka i cimeta mamio je sve učenike i djelatnike škole.
Dani zahvalnosti za plodove zemlje u 1. razredu
Učenicima 1. razreda plodonosna je jesen tijekom listopada obiljem oblika, boja, okusa i mirisa priredila mnoga iznenađenja.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka učenici su izrađivali papirnate košarice za kruške i jabuke - likove istoimenog igrokaza J. Balaška.
Po jednu jabuku i krušni proizvod donirali su potrebitima u Udruzi beskućnika grada Rijeke - Ruža sv. Franje povodom obilježavanja Dana kruha.
Nakon interpretacije pjesme M. Radića „Kruh“, sve vrijedne ručice sudjelovale su u izradi i degustaciji kruha od sjemenki i deserta od jabuka.
Kruh od sjemenki
120 g lanenih sjemenki
50 g sezamovih sjemenki
100 g lješnjaka
50 g zobenih posija
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
3 jaja
1 jogurt
50 g omekšanog maslaca
200 g zrnatog sira
U mlinicu za kavu sameljite sjemenke, lješnjake i zobene posije. Pomiješajte ih s praškom za pecivo i soli. Umutite jaja pa u njih polako dodajte suhe sastojke, jogurt, maslac i sir. Smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kruha kojeg ste obložili papirom za pečenje. Pecite 60-80 minuta ovisno o jačini pećnice, na 175°C. Izvadite kruh iz kalupa i ostavite ga na rešetki da se ohladi.
Desert od jabuka
Petit Beurre keksi
jabuke
slatko vrhnje
Kekse usitnite i stavite na dno šalice. U kekse umiješajte ribanu jabuku. Dobivenu smjesu ukrasite šlagom.
Na nastavnom satu Likovne kulture oblikovali su šarene bundevice hrapave površine.
Nakon interpretacije pjesme „Kestenjara“ autora M. Kušeca, uživali su u okusu i mirisu vrućih pečenih maruna.