preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Podrute"

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 9. 2010.

Ukupno: 419708
Ovaj mjesec: 2179
Ovaj tjedan: 139
Danas: 45
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Cijeđenim sokovima do zdravlja
Autor: Snježana Sedlar, 6. 2. 2023.

Na satu razrednika često se dotičemo zdrave prehrane, a osobito ističemo važnost konzumiranja voća i povrća. 
Ovog puta odlučili smo teoriju primijeniti u učionici. Svaki učenik donio je nekoliko voćki. Od povrća smo imali mrkvu. Nakon što smo sve dobro oprali, ogulili  i narezali na manje komade krenuli smo cijediti sokove. Narezano voće i povrće stavljali smo u sokovnik na hladno prešanje.
Hladno prešanje je važno jer sprječava gubitak hranjivih tvari zbog topline i oksidacije.
Isprobali smo nekoliko vlastitih recepata. Sok od jabuke, naranče i mrkve pokazao se odličnim za početak. Kombinacija ananasa,
limuna i jabuke, a zatim jabuke, naranče i kivija... Svaki okus nas je očarao. 
 

Kako je to izgledalo u 7.razredu područne škole Završje pogledajte u fotogaleriji.

Danijela Harmicar, razrednica 7.b






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju