Na satu razrednika često se dotičemo zdrave prehrane, a osobito ističemo važnost konzumiranja voća i povrća.
Ovog puta odlučili smo teoriju primijeniti u učionici. Svaki učenik donio je nekoliko voćki. Od povrća smo imali mrkvu. Nakon što smo sve dobro oprali, ogulili i narezali na manje komade krenuli smo cijediti sokove. Narezano voće i povrće stavljali smo u sokovnik na hladno prešanje.
Hladno prešanje je važno jer sprječava gubitak hranjivih tvari zbog topline i oksidacije.
Isprobali smo nekoliko vlastitih recepata. Sok od jabuke, naranče i mrkve pokazao se odličnim za početak. Kombinacija ananasa,
limuna i jabuke, a zatim jabuke, naranče i kivija... Svaki okus nas je očarao.
Kako je to izgledalo u 7.razredu područne škole Završje pogledajte u fotogaleriji.
Danijela Harmicar, razrednica 7.b