Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Ana Bartolić, 16. 10. 2017.
Blago danu koji počne mirisima kruha. Upravo tim mirisima kruha, kolača i peciva, koje su kroz protekli vikend pripremile vrijedne mame uz pomoć naših vrijednih učenika, započeli smo završnu svetkovinu Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koja se održala 16.10. Od jutra, čim su učenici došli u školu, započele su se slagati slatke i slane, slasne delicije od tijesta, s i bez nadjeva, ukusne štrudle i slasne kiflice.
Sve je započelo još protekli tjedan tijekom kojeg su naši učenici donosili prikupljene plodove jeseni, odn. zemlje (tikvice, kestene i ostalo voće i povrće) te izlagali u holu naše škole kao dio tradicije koju obilježavamo već dugi niz godina. U petak, 13. 10. nakon što smo pobrali dunje u školskom voćnjaku, skuhali smo džem pod okriljem učeničke zadruge, a u ponedjeljak 16. 10. su naši zboraši, tamburaši, učenici PŠ Hotnja i članovi scenske skupine pod vodstvom svojih voditeljica i voditelja učiteljica Jasminke Podlejan i Smiljane Levar te učitelja Marija Ožakovića, izveli kratki prigodni program. Nakon priredbe vjeroučitelj Mato Lešić izmolio je kratku molitvu i blagoslovio hranu koju smo u slast pojeli.
Izvor: Marijo Ožaković
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |