Radionica „Otkrij svoje talente“
Autor: Kristina Lijović, 15. 1. 2017.
U sklopu tjedna strukovnog obrazovanja, pod naslovom „Otkrij svoje talente“ koji se održao od 5. do 9. prosinca u Srednjoj školi Antona Štifanića, učenici produženog boravka Osnovne škole Poreč sudjelovali su u raznim radionicama.
Od izrade kanapea, voćnih napitaka, fritula i dekoracije stola, pod stručnim vodstvom profesora i učenika srednje škole, puno su toga naučili i vrlo rado doprinijeli svojim vještinama. Djelatnici srednje škole srdačno su dočekali učenike, poželjeli im dobrodošlicu i upoznali ih s načinom odvijanja radionice. Podijeljeni u četiri skupine, jedni su se bavili dekoracijom stola, drugi su pripremali voćne napitke, treći fritule te četvrti kanapee. Učenici su prvi put imali priliku susresti se s dekoriranjem stola te izradom raznih oblika od ubrusa. Koristili su mašinu za drobljenje leda koja im je bila najzanimljivija. Slagali su kanapee i igrali se okusima. Od ticino mase izrađivali su razne oblike poput snjegovića i ruže. Učenici su veoma pozorno slušali i uzbuđeno isčekivali trenutak kada će sve to moći isprobati. Na kraju napornog rada došao je i trenutak degustacije. Ponosni na sebe veselo su isprobali ono što su izradili i divili se kako je, osim što lijepo izgleda, veoma i ukusno.
D. Đurović, mg. primarnog obr. , učiteljica u produženom boravku
Utisci učenika:
Danas 9. prosinca naš produženi boravak posjetio je Srednju školu Antona Štifanića. Dočekali su nas veselo. Podijelili su nas u četiri grupe. Ja sam bila u grupi u kojoj smo radili kanapee. Naučila sam slagati male sendviče. Jako mi se svidjelo. Htjela bih to ponoviti.
Katarina Munda 3. A
Naš produženi boravak je 9. prosinca išao u Srednju školu Antona Štifanića. Dočekali su nas veselo. Posložili su nas u 4 grupe. Ja sam bila u grupi slastičari. Radili smo snjegovića i ružu. Naučila sam kako se rade oblici od ticino mase. Jako mi se svidjelo.
ChiaraAnnaMikec 3. a
Naš produženi boravak Osnovne škole Poreč posjetio je radionicu „Otkrij svoje talente“ u Srednjoj školi Antona Štifanića. Dočekali su nas u velikoj prostoriji u kojoj su bili slastičarka, kuhar, konobar i gospodin koji je radio koktele. Ja sam bio konobar. Naučili smo slagati tanjure i vilice, a zatim smo radili brodiće, cvjetiće i lepeze od ubrusa. Naučio sam praviti razne oblike od ubrusa. Hrana je jako lijepo izgledala i bila je jako ukusna. Od hrane mi se najviše svidjela pohana piletina s umakom, keksi i fritule.
Tin Kuterovac 4.a
Fotografije