preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3115780
Dario Mijač

Od 2012. u VI. osnovnoj školi predajem informatiku višim razredima.

Šk.godine 2016./2017. predajem: svim sedmim razredima, 6.c, 8.b i 8.d razredu.

Također vodim zadrugu „Šestica“.

Rad s učenicima predstavlja mi veliki izazov i radost, obogaćuje me kao osobu.

Od učenika očekujem: aktivnost na satu, fino ponašanje, vedar duh, otvorenost, interes i spremnost na suradnju.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Domaćinstvo - Panna Cotta
Autor: Dario Mijač, 3. 3. 2016.

Pogledajte recept za ukusan, jednostavan i atraktivan desert. Uz recept je priložen i video koji je napravio učenik Matej Čok.


Za 4 osobe

200 ml mlijeka

200 ml vrhnja

1/2 žlice (5 g) želatina praška

1/4 šalice šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

Umak od jagode

450 g svježih jagoda

2 žlice vode

1/3 šalice (70 g) šećera

 

1. Otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 5 do 10 minuta.

2. U zdjelu stavite vrhnje, mlijeko i šećer te to stavite na laganu vatru (nemojte kuhati). Kad se šećer otopi, maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije.

3. Dodajte želatinu u mliječnu smjesu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Ulijte to u čaše za posluživanje. Ostavite hladiti najmanje 4 sata ili ako možete preko noći.

4. Za pripremu umaka potrebno je oprati jagode, ocijediti ih i ukloniti lišće. Izrežite jagode u četvrtine. U mali lonac stavite jagode, šećer i vodu.

 5. Ulijte u zdjelu i miješalicom pomiješajte smjesu te napravite umak. Potrebno je u cjedilu ukloniti sjemenke iz umaka. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru do posluživanja.

6. Prije posluživanja prelijte umakom od jagoda preko panna cotte i poslužite.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju