preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3115736
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha
Autor: Mario Stančić, 3. 10. 2008.

Dani kruha u VI. osnovnoj školi Varaždin.


6. Os Varaždin, 3. Listopada 2008. - obilježavanje Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje

Ekipe ... Pripremale se čitav rujan.

Odabirali su se:

  • Gosti - ona i on, šarmantni konobari;
  • Od mame posuđivao stolnjak, pravila se dekoracija za stol - plodovi jeseni, svijeće, cvijeće, perlice, latice ... ; vježbalo se i čekalo s uzbuđenjem
 
Taj dan
Povjerenstvo za odabir, najbolje ekipe - ozbiljno i profesionalno odradilo zadatak. Ocjenjivalo se:
Kreativnost, točnost ....
 
Zašto je važan bonton za stolom?
 
  • Odgaja čovjeka
  • Razvija zajedništvo
  • Omogućuje i olakšava uživanje u hrani
  • Razvija zdrave prehrambene navike
 
Jeste li znali?
  • Pribor za jelo slaže se i koristi izvana prema unutra; oštrica noža mora stajati okrenuta prema tanjuru
  • Kada naginjemo tanjur kako bismo zahvatili juhu, naginjemo ga od sebe
  • Perad jedemo vilicom i nožem
  • Ražnjiće skidamo sa štapića vilicom i zatim meso jedemo služeći se priborom
  • Uljudno je zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu ...
 
Ne - mljackanju, srkanju, podrigivanju, mahanju priborom, laktarenju ...
 
Provjerite znanje bontona

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju