6. Os Varaždin, 3. Listopada 2008. - obilježavanje Dana kruha, dana zahvalnosti za plodove zemlje
Ekipe ... Pripremale se čitav rujan.
Odabirali su se:
- Gosti - ona i on, šarmantni konobari;
- Od mame posuđivao stolnjak, pravila se dekoracija za stol - plodovi jeseni, svijeće, cvijeće, perlice, latice ... ; vježbalo se i čekalo s uzbuđenjem
Taj dan
Povjerenstvo za odabir, najbolje ekipe - ozbiljno i profesionalno odradilo zadatak. Ocjenjivalo se:
Kreativnost, točnost ....
Zašto je važan bonton za stolom?
- Odgaja čovjeka
- Razvija zajedništvo
- Omogućuje i olakšava uživanje u hrani
- Razvija zdrave prehrambene navike
Jeste li znali?
- Pribor za jelo slaže se i koristi izvana prema unutra; oštrica noža mora stajati okrenuta prema tanjuru
- Kada naginjemo tanjur kako bismo zahvatili juhu, naginjemo ga od sebe
- Perad jedemo vilicom i nožem
- Ražnjiće skidamo sa štapića vilicom i zatim meso jedemo služeći se priborom
- Uljudno je zahvaliti domaćinu na gostoprimstvu ...
Ne - mljackanju, srkanju, podrigivanju, mahanju priborom, laktarenju ...