JELOVNIK
RASPORED SATI I SATNICA
ŠKOLSKI DOKUMENTI
POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE
ZAKONI I PRAVILNICI
UDŽBENICI
Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.
Poštovani roditelji, dragi učenici!
Pred nama je Zdravi tjedan. Koje nas aktivnosti očekuju pročitajte u nastavku.
http://www.os-sesta-vz.skole.hr/vjestine/zdravi_tjedan
VI. osnovna škola Varaždin predana je razvijanju zdravih navika i ekološkog načina razmišljanja kod učenika, roditelja i šire zajednice. Više od 10 godina ponosni smo nositelj Zelene zastave. Za izraziti doprinos u ostvarivanju programa od 2014. godine ostvarili smo „Zlatni status – The Gold Certificate“.
U školi redovito pokrećemo akcije kojima želimo osvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane te kretanja i vježbanja u svakodnevnom životu.
Projektom „Zdravi tjedan“ imamo namjeru objediniti sve pojedinačne napore s jednostavnim ciljem: potaknuti učenike VI. osnovne škole Varaždin na samostalnu pripravu zdravih obroka i svakodnevno vježbanje te samostalnost u obavljanju kućanskih poslova. Cijeli projekt je i natjecateljskog karaktera jer će na kraju tjedna biti proglašena i najbolja skupina kuhara te natjecatelja u kućanskim poslovima.
Tema ovogodišnjeg projekta: „BRZO, ZDRAVO I UKUSNO!“.
Učenici se natječu u pripremanju najzdravijeg, a ujedno i najukusnijeg cjelovitog obroka (od predjela do deserta). Svi učenici imaju na raspolaganju iste zdrave namirnice, recept odabiru sami. Učenici se također natječu u obavljanu kućanskih poslova.
U ponedjeljak se natječu učenici 1. i 5. razreda, u utorak 2. i 6. razreda, u srijedu 3. i 7. razreda, a u četvrtak 4. i 8. razreda.
U petak je svečana završnica
Projekt „ZDRAVI TJEDAN“ provodi se u VI. osnovnoj školi Varaždin tijekom mjeseca ožujka: 7. – 11. ožujka 2016.
Pokrovitelji projekta je poslovni sustav Vindija. U projektu se koriste namirnice Prehrambene industrije „Vindija“.
Na svečanu završnicu projekta (petak) bit će pozvani predstavnici medija: VTV, HRT, Varaždinski tjednik, Regionalni tjednik, Varaždinske vijesti i Večernji list (za kontakt s medijima Petra Lončarić Časar).
Učenici će spravljati jelo po zadanom receptu. Jelo će ocjenjivati komisija u sastavu: ravnatelj, pedagoginja, logopedinja, profesionalni kuhar, školski kuhari.
U uvodu će učitelji (Gordana Lešnjak i Ksenija Dretar za RN, te Mihaela Vrbnjak Grđan i Dario Mijač za PN) protumačiti na koji način će biti spravljeni zadani recepti.
Ekipe koje će kuhati sastojat će se od 4 člana RN i 5 članova PN iz svakog razrednog odjela. Ekipe se sastavljaju u dogovoru s razrednikom. Recepte za pripravu jela će kod sebe imati odgovorne osobe (Gordana Lešnjak i Ksenija Dretar za RN, te Mihaela Vrbnjak Grđan i Dario Mijač za PN).