JELOVNIK
RASPORED SATI I SATNICA
ŠKOLSKI DOKUMENTI
POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE
ZAKONI I PRAVILNICI
UDŽBENICI
Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.
Pogledajte recept za ukusan, jednostavan i atraktivan desert. Uz recept je priložen i video koji je napravio učenik Matej Čok.
Za 4 osobe
200 ml mlijeka
200 ml vrhnja
1/2 žlice (5 g) želatina praška
1/4 šalice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
Umak od jagode
450 g svježih jagoda
2 žlice vode
1/3 šalice (70 g) šećera
1. Otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 5 do 10 minuta.
2. U zdjelu stavite vrhnje, mlijeko i šećer te to stavite na laganu vatru (nemojte kuhati). Kad se šećer otopi, maknite s vatre i dodajte ekstrakt vanilije.
3. Dodajte želatinu u mliječnu smjesu i miješajte dok se želatina u potpunosti ne otopi. Ulijte to u čaše za posluživanje. Ostavite hladiti najmanje 4 sata ili ako možete preko noći.
4. Za pripremu umaka potrebno je oprati jagode, ocijediti ih i ukloniti lišće. Izrežite jagode u četvrtine. U mali lonac stavite jagode, šećer i vodu.
5. Ulijte u zdjelu i miješalicom pomiješajte smjesu te napravite umak. Potrebno je u cjedilu ukloniti sjemenke iz umaka. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru do posluživanja.
6. Prije posluživanja prelijte umakom od jagoda preko panna cotte i poslužite.