JELOVNIK
RASPORED SATI I SATNICA
ŠKOLSKI DOKUMENTI
POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE
ZAKONI I PRAVILNICI
UDŽBENICI
Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.
KSENIJA DRETAR, diplomirani pedagog
Kratak životopis:
-Osnovna škola Martijanec
-Gimnazija Varaždin
-Filozofski fakultet u Zagrebu
-rad u osnovnoj školi u Ludbregu
-rad u VI. osnovnoj školi u Varaždinu
Poslovi školskog pedagoga odnose se na rad s učenicima, roditeljima i učiteljima. Obuhvaćaju planiranje i sudjelovanje u realizaciji odgojno obrazovnog procesa. Volim raditi u školi i sretna sam kad mogu svojim savjetom pomoći učenicima u učenju i savladavanju životnih vještina. Veseli me njihov uspjeh i napredak. U slobodno vrijeme bavim se brojnim aktivnostima : volim voziti bicikl, izrađujem čipku na batiće, oslikavam svilu, ukrašavam kutije i staklenke, izrađujem nakit i poklone za najbliže.
U petak, 16.10.2015. učenici petih razreda naučili su kako se kuha kompot od jabuka. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo i koji je recept.
Nakon što su oprali i ogulili jabuke, narezali su ih na kriške. Kriške jabuka skuhali su u vodi sa šećerom, limunom narezanim na kriške i štapićem cimeta .Kompot se kuhao oko 10 do 15 minuta .
Zasladili smo se s rashlađenim kompotom i uživali u okusu i zamamnom mirisu jabuka, cimeta i limuna. Dio smo pospremili u staklenke pa ćemo u njemu uživati i idućih dana.
RECEPT:
-pola kg jabuka
-pola litre vode
-40 grama šećera
-pola limuna
-štapić cimeta
-vanili šećer
Jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Izvadite im sjemenke pa kriške stavite u kipuću vodu. Dodajte šećer, vanili šećer, limun narezan na kolutiće i štapić cimeta. Kuhajte 10-15 minuta. Kompot poslužite ohlađen.
U privitku možete pogledati kako su naši učenici radili sok od jabuke i mrkve te kako su napravili čips od jabuke.