preskoči na sadržaj

VI. osnovna škola Varaždin

Login

 

Školska obilježja

Himna škole (mp3)

Vizija, misija, vrijednosti

Vision, mission, values


CD dječjeg zbora "Varaždinski Slavuji"
BiH

Tražilica

Citati

GIF

Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.

Brojač posjeta...

Ispis statistike od 22. 10. 2013.

Ukupno: 3115780
Ksenija Dretar

 

 

KSENIJA DRETAR, diplomirani pedagog

Kratak životopis:

-Osnovna škola Martijanec

-Gimnazija Varaždin

-Filozofski fakultet u Zagrebu

-rad u osnovnoj školi u Ludbregu

-rad u VI. osnovnoj školi u Varaždinu

 

Poslovi školskog pedagoga odnose se na rad s učenicima, roditeljima i učiteljima. Obuhvaćaju planiranje i sudjelovanje u realizaciji odgojno obrazovnog procesa. Volim raditi u školi i sretna sam kad mogu svojim savjetom pomoći učenicima u učenju i savladavanju životnih vještina. Veseli me njihov uspjeh i napredak. U slobodno vrijeme bavim se brojnim aktivnostima : volim voziti bicikl, izrađujem čipku na batiće, oslikavam svilu, ukrašavam kutije i staklenke, izrađujem nakit i poklone za najbliže.

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izrada kompota od jabuka
Autor: Ksenija Dretar, 16. 10. 2015.

U petak, 16.10.2015. učenici petih razreda naučili su kako se kuha kompot od jabuka. U nastavku pogledajte kako je to izgledalo i koji je recept.


Nakon što su oprali i ogulili jabuke, narezali su ih na kriške. Kriške jabuka skuhali su u vodi sa šećerom, limunom narezanim na kriške i štapićem cimeta .Kompot se kuhao oko 10 do 15 minuta .

Zasladili smo se s rashlađenim kompotom i uživali u okusu i zamamnom mirisu jabuka, cimeta i limuna. Dio smo pospremili u staklenke pa ćemo u njemu uživati i idućih dana.

 

RECEPT:

-pola kg jabuka

-pola litre vode

-40 grama šećera

-pola limuna

-štapić cimeta

-vanili šećer

Jabuke operite, ogulite i narežite na kriške. Izvadite im sjemenke pa kriške stavite u kipuću vodu. Dodajte šećer, vanili šećer, limun narezan na kolutiće i štapić cimeta. Kuhajte 10-15 minuta. Kompot poslužite ohlađen.

Fotogalerija

U privitku možete pogledati kako su naši učenici radili sok od jabuke i mrkve te kako su napravili čips od jabuke.



Priloženi dokumenti:
Izrada_cipsa_od_jabuka.pdf (1.18 MB)
SOK_OD_JABUKE_I_MRKVE.pdf (1.03 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju