JELOVNIK
RASPORED SATI I SATNICA
ŠKOLSKI DOKUMENTI
POLICA OSIGURANJA CROATIA OSIGURANJE
ZAKONI I PRAVILNICI
UDŽBENICI
Web stranicu i društvene mreže su u 2023./24. uređivali: Mario Stančić, Margareta Živković, Nataša Narančić, Monika Injić, Ana Obradović i Ema Štrocinger.
KSENIJA DRETAR, diplomirani pedagog
Kratak životopis:
-Osnovna škola Martijanec
-Gimnazija Varaždin
-Filozofski fakultet u Zagrebu
-rad u osnovnoj školi u Ludbregu
-rad u VI. osnovnoj školi u Varaždinu
Poslovi školskog pedagoga odnose se na rad s učenicima, roditeljima i učiteljima. Obuhvaćaju planiranje i sudjelovanje u realizaciji odgojno obrazovnog procesa. Volim raditi u školi i sretna sam kad mogu svojim savjetom pomoći učenicima u učenju i savladavanju životnih vještina. Veseli me njihov uspjeh i napredak. U slobodno vrijeme bavim se brojnim aktivnostima : volim voziti bicikl, izrađujem čipku na batiće, oslikavam svilu, ukrašavam kutije i staklenke, izrađujem nakit i poklone za najbliže.
U petak, 19.2.2016. na satu domaćinstva učenici petih razreda radili su salatu od tjestenine i jaja.
Najprije smo skuhali tijesto i jaja. U ohlađeno tijesto umiješali su sastojke prema svojim željama tako da je salata kod svakog izgledala različito. Narezali smo tvrdo kuhana jaja na kockice. Od ostalih sastojaka koristili smo kukuruz šećerac, kisele krastavce, masline, origano, kiselo vrhnje, jogurt i majonezu. Evo recepta ukoliko ga netko želi isprobati kod kuće.
SALATA OD TJESTENINE I JAJA
( 6 osoba)
4 tvrdo kuhana jaja
1 svježa crvena paprika, kiseli krastavci
300 g tjestenine (mašnice, spirale)
340 g kukuruza šećerca
sol
Prema želji možete dodati :
150 g prešane šunke
150 g edamera
Za salatni preljev:
100 g majoneze
200 ml tekućeg jogurta
50 ml kiselog vrhnja
Začini prema želji : origano, bosiljak, peršin, papar
Priprema:
U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite. Skuhajte jaja.
U tjesteninu umiješajte jaja, šunku, papriku, krastavce koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac. Posolite.
Pripremljene sastojke prelijte salatnim preljevom od majoneze, jogurta i vrhnja.
Ukoliko umjesto sira i šunke u tijesto stavite tunu iz konzerve i masline dobili ste salatu od tune.
Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske. Ukrasite zelenom salatom.