Vodič za djecu i roditelje - kako postaviti privatnosti i sigurnost na društvenim mrežama Instagram, TikTok, YouTube i Facebook.
Brošura za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“
Kako zaštititi dijete u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona
FORMULAR UPISNICE I ISPISNICE IZ ŠKOLE
UPUTE ZA (RE)AKTIVACIJU APLIKACIJE MTOKEN
KAKO POČETI? - za razrednike
KAKO POČETI? - za nastavnike
e-Dnevnik - UPUTE ZA RAZREDNIKE I STRUČNO OSOBLJE
e-Dnevnik - UPUTE ZA NASTAVNIKE
OBRAZAC - JEDNODNEVNA IZVANUČIONIČNA NASTAVA
OBRAZAC - VIŠEDNEVNA IZVANUČIONIČNA NASTAVA
CITIRANJE U DIGITALNOM OKRUŽENJU
Jelovnik je podložan izmjenama tijekom školske godine, a u skladu s postojećim potrebama djece te savjetima kuhara/ica, učitelja/ ica i ravnatelja. Odluku o mogućim izmjenama donosi ravnatelj. Količine predviđene jelovnikom su okvirne i djeca imaju pravo, po potrebi, uzeti više od jedne porcije hrane. Škola također zadržava i pravo izmjene jelovnika u slučaju nemogućnosti osiguranja predviđenih namirnica.
PROTOKOL O POSTUPANJU U SLUČAJU NASILJA MEĐU DJECOM
DODATAK PRAVILNIKU O IZRICANJU PEDAGOŠKIH MJERA
PRAVILNIK O PEDAGOŠKIM MJERAMA
Zakon o odgoju i obrazovanju - pročišćeni tekst
PRAVILNIK - IZLETI _ INTERNO PROČIŠĆENI TEKST
PRAVILNIK O PROVEDBI POSTUPAKA JEDNOSTAVNE NABAVE U OSNOVNOJ ŠKOLI SPLIT 3
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017. godinu (.pdf)
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2017. godinu (.csv)
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2020. godinu (.pdf)
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2021. godinu (.pdf)
Izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama za 2022. godinu (.pdf)
FINANCIJSKI PLAN ZA 2021. I PROJEKCIJE ZA 2022. I 2023. GOD.
IZVJEŠTAJ O PRIHODIMA I RASHODIMA, PRIMICIMA I IZDACIMA-2014
PRAVILNIK O PROVEDBI POSTUPAKA JEDNOSTAVNE NABAVE U ŠKOLI
PROCEDURA PRAĆENJA I NAPLATE PRIHODA I PRIMITAKA OŠ „SPLIT 3“
PROCEDURA BLAGAJNIČKOG POSLOVANJA
PROCEDURA UPRAVLJANJA IMOVINOM
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA OŠ SPLIT 3
ODLUKA O IZMJENAMA PRAVILNIKA O RADU
PRAVILNIK O IZMJENAMA PRAVILNIKA O RADU
PROCEDURA STVARANJA UGOVORNIH OBVEZA
ODLUKA O IMENOVANJU RADNIKA ZA ZAŠTITU DOSTOJANSTVA
PRAVILNIK O POSTUPKU ZAPOŠLJAVANJA
PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O POSTUPKU ZAPOŠLJAVANJA
PRAVILNIK O RADU ŠKOLSKE KNJIŽNICE
PRAVILNIK O POSTUPKU UNUTARNJEG PRIJAVLJIVANJA NEPRAVILNOSTI
ELABORAT O INTERNOM SUSTAVU I PROVEDBI UZBUNJIVANJA, OBAVJEŠĆIVANJA I PRIJEMU PRIOPĆENJA
Kroz našu povijesnu grupu još od lani istražujemo razne aspekte živote u prošlosti. Prošle godine smo se bavili starim vijekom, a ove godine srednjim vijekom. Nastojimo istražiti baš one dijelove prošlosti za koje većinom nemamo dovoljno vremena kroz nastavu povijesti, a to je svakodnevica običnih ljudi. Na tragu toga smo se odlučili pozabaviti i prehranom u srednjem vijeku te steći pritom i neke nove vještine.
Srednjevjekovna je prehrana bila dosta jednolična u odnosu na današnju; i bez nekih namirnica koje su nama danas sastavni dio života i koje koristimo gotovo svakodnevno kao npr. krumpir ili rajčice. Prehrana se većinom sastojala od žitarica kao npr. raži i ječma te povrća i voća, a meso je prosječan čovjek jeo rijetko. Kako su naše aktivnosti uvijek usmjerene ne samo na istraživanje, nego i na to da uvijek nešto i izrađujemo na temelju istraženog; tako smo i ovaj put planirali isprobati neki od srednjevjekovnih recepata (ipak se naša skupina zove Kreativni povjesničari). No, nije bilo baš jednostavno pronaći neki recept koji bi nam bio jednostavan, zanimljiv i prilagođen našim okusnim pupoljcima (brzo smo se usuglasili da ipak nećemo pokušati pripremiti ječmenu kašu). Kako se upornost uvijek isplati, tako smo i mi pronašli recept koji smo odlučili isprobati. Riječ je o receptu za kekse koji se pripisuje srednjevjekovnoj redovnici svetoj Hildegardi iz Bingena. Ljubaznošću našeg ravnatelja koji nam je ustupio školsku pomoćnu kuhinju na korištenje, i naših spremačica koje su nam pripremile sve za našu radionicu nije nam preostalo ništa drugo doli se naoružati pregačama i isprobati recept! Pronašli smo razne varijante recepta, a mi smo se odlučili za najjednostavniju- bez začina. Moramo priznati da smo još malo „varali“ tj. prilagodili recept i keksiće prelili čokoladom, ali vjerujemo da će nam sveta Hildegarda ipak oprostiti! O ishodu naše radionice dovoljno govori činjenica da keksića u roku od 5 minuta nije bilo (pojeli smo ih, naravno), a vama toplo preporučamo da isprobate recept ovih jednostavnih zdravih keksića napravljenih od pirova brašna i bez šećera s dodatkom tamne čokolade!
Recept za kekse:
300 g pirovog brašna
90 g maslaca
70 g meda
1 jaje
2 žlice vode
Izmiješati brašno, maslac, med i jaje te dodati 2 žlice voda. Umijesiti tijesto, razvaljati otprilike na debljinu od jedan centimetar te izrezivati različite oblike ili jednostavno krugove čašom. Mi smo u jednu porciju dodali i 50 g mljevenih badema i malo cimeta, no ukusniji su nam bili keksići napravljeni po gornjem receptu- dakle bez cimeta i badema. Kekse složiti na lim i peći u pećnici 10- 15 minuta na 180 stupnjeva. Dobar tek žele vam Kreativni povjesničari!
Marija Krstinić