preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ston

Login
Kalendar
« Siječanj 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 11. 2012.

Ukupno: 277636
Ovaj mjesec: 1695
Ovaj tjedan: 105
Danas: 14
Lokalni izrazi
Rječnik je prazan.
Najava
 
 
POČETAK II. POLUGODIŠTA
 
Utorak, 7. siječnja 2025.
počinje redovna nastava 
II. polugodišta
uz posebne mjere rada.
Autobus za redovni
prijevoz učenika 
polazi iz Dola.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Integrirani dan - Priprema zdrave hrane
Autor: Mirko Mamić, 5. 5. 2011.

Učenici II.a razreda u sklopu projekta Zdrava hrana danas su imali praktični program provedbe projektnog zadatka...


Projekt: Zdrava hrana

Učnici II. a razreda sa g-đom Sanjom Prnić, razrednom učiteljicom razrađivali su projektni zadatak "Zdrava hrana". Projekt je proveden kroz dulje razdoblje a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici su prošli upoznavanje s namirnicama biljnog i životinjskog porijekla, namirnicama iz domaćeg uzgoja i tvornički obrađene, energetska vrijednost namirnica, pravilna priprema i odabir namirnica, utjecaj prehrane na zdravlje itd. Za to im je trebalo više nastavnih sati , a dio gradiva su upoznali na praktičnim primjerima pri posjetama rasadniku, ljudima u polju, restoranima i pekarnici.

Finalni dio rada uključivao je praktični zadatak pripremanja zdravog obroka na kojem su učenici trebali pokazati sve naučeno u dosadašnjem radu. Za finalni zadatak provedene su temeljite pripreme kroz:

- prikupljanje, pregled  i odabir namirnica,

- pripremanje povrća za variva i jiuhe,

- pripremanje krompira za pire,

- pripremanje voća za voćne salate i kupove,

- pripremanje mesa za pohanje,

- kuhinjski poslovi na održavanju higijene (pranje, pospremanje isl.),

- priprema jela (varivo, pire, umak, pečenje mesa, priprema zelene i voćne salate),

- pripremanje stola za blagovanje, serviranje

- posluživanje jela,

- ophođenje s gostima i blagovanje,

- spremanje blagovaonice i kuhinje nakon pripreme jela i blagovanja.

Projektni zadatak je uključivao pripremu jelovnika za 15 osoba (10 učenika, učiteljica i četvoro gostiju), a satojao se od:

1. Juha od povrća

2. Pileća prsa u bijelom toću za pireom i zelenom salatom

3. Voćna salata

Mali kuhari, inspirirani natjecanjem na tv-u kao radom svojih roditelja dali su sve od sebe kako bi projektni zadatak bio što uspješniji. Trud malih kuhara popraće je s nekoliko fotografija, a cijeli tijek provedbe projektnog zadatka snimljen je kamerom i izdan na DVD-u.

 

 

-

 



Priloženi dokumenti:
priprema_povrca.jpg (245.85 KB)
prip_voca_1.jpg (221.64 KB)
prip_mesa.jpg (196.63 KB)
stol.jpg (233.76 KB)
blagovanje.jpg (219.68 KB)
gosti1.jpg (220.93 KB)
pranje.jpg (92.63 KB)
Kuhanje.jpg (105.69 KB)
master.JPG (234.00 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju