« Kolovoz 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
"Dobar tek"
Učenici drugih razreda posjetili su izložbu Gradskog muzeja Varaždin pod nazivom „Dobar tek“. Izložba prikazuje razvoj kulture hrane od prapovijesnih vremena pa sve do predstavljanja hrane budućnosti.
Zanimljivo je slušati o tome kako su ljudi nekada proizvodili hranu, što su jeli, kako su izgledale kuhinje, kuhinjski pribor, servisi za jelo, pokućstvo... Proučavanjem bogate zbirke predmeta brzo je prošlo vrijeme u muzeju. Ponajviše nas je zainteresirao posljednji dio izložbe – kako će se hrana proizvoditi i izgledati u budućnosti. Crvi, kukci i laboratorijski uzgojeno meso ne zvuče primamljivo. No, tko zna što nam uistinu donosi budućnost.
Možda se upravo među nama krije znanstvenik koji će promijeniti prehrambenu industriju ili znanstvenica koja će riješiti problem gladi u svijetu?
Svakako svima preporučujemo pogledati izložbu – od najmlađih do najstarijih!
Učiteljice Renata, Silvija i Željka