« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Aktivnosti knjižnice
Svjetski dan hrane
Bolje je jesti „domaću maminu hranu“ jer industrijska je hrana prepuna aditiva (kemijskih tvari na deklaracijama označenih oznakom E), koje proizvođači rado dodaju u hranu da bi ona izgledom bila primamljivija, ali i da bi imala duži rok trajanja.
Poručili su to četvrtašima Karlo Črnec i Kristijan Mikec, učenici 6. a, koji su u povodu Svjetskog dana hrane predstavili svoje istraživanje o hrani i gladi. Istaknuli su i da proizvođači hrani dodaju različite aditive kako bi mogli koristiti manje kvalitetne namirnice, pa to pojeftinjuje proizvodnju. Proizvođači aditive zato rado koriste, ali istraživanja su pokazala, napomenuli su Karlo i Kristijan, da aditivi utječu na porast alergija i hiperaktivnost kod djece, pa čak i neke metaboličke i tumorske bolesti.
Šestaši su četvrtašima su preporučili i da svakako doručkuju jer izbjegavanje ovog važnog obroka uzrokuje pospanost, neraspoloženost, slabiji imunitet, pa čak i probleme s viškom kilograma.
/Veronika Puškar, 7.c /