preskoči na sadržaj

Osnovna škola Viktora Cara Emina Lovran

Login

e-Škola

Kalendar
« Rujan 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta

       o2 top up online

UDŽBENICI

 

za novu školsku 2024. - 2025. godinu
 

KALENDAR RADA

 
JELOVNICI

RASPORED ZVONJENJA

STARIJI RAZREDI

ULAZAK: 7,50

1. SAT: 8,00 - 8,45

2. SAT: 8,50 - 9,35

3. SAT: 9,40 - 10,25

VELIKI ODMOR

ULAZAK: 10,45

4. SAT: 10,50 - 11,35

5. SAT: 11,40 - 12,25

6. SAT: 12,30 - 13,15

7. SAT: 13,20 - 14,05


MLAĐI RAZREDI

ULAZAK: 7,50

1. SAT: 8,00 - 8,45

2. SAT: 8,50 - 9,35

VELIKI ODMOR

ULAZAK: 9,55

3. SAT: 10,00 - 10,45

4. SAT: 10,50 - 11,35

5. SAT: 11,40 - 12,25

6. SAT: 12,30 - 13,15

Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Nastja Srok, 9. 10. 2012.

Jesen je plodonosno razdoblje bogato izdašnim darovima koje nam daruje plodno tlo. Stoga se u listopadu slave brojni dani vezani za hranu koju nam zemlja daje.  


 Dan zahvalnosti za plodove zemlje slavi se 12. listopada, Svjetski dan hrane 16. listopada te 20. listopada Svjetski dan jabuka. Nije ni čudo da se u tom periodu u našem kraju slavi i Marunada

 

 

 

 Dan zahvalnosti za plodove zemlje poistovjećuje se sa svečanostima Dana kruha. Tada uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni.

 

 

 

 

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine u znak obilježavanja dana osnutka FAO-a (Organizacija za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim narodima). Obilježavanje Svjetskog dana hrane važno je radi izgradnje svijesti svjetske populacije o globalnom problemu nestašice hrane u nerazvijenim zemljama, kao i radi jačanja solidarnosti u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju