preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
Službena fb stranica škole

Projekt SMART BIZZ Budinščina

https://smart-bizz.eu/

e-Dnevnik

Kalendar školske godine 2024./2025.

Priloženi dokumenti:
skolski-kalendar-2024-2025-1.pdf

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona 24 25.docx

Školska kuhinja

Individualne konzultacije za roditelje

Priloženi dokumenti:
SURADNJA S RODITELJIMA 2025.docx

Nastava na daljinu

 

 

Virtualna školska knjižnica

Školska pravila

Priloženi dokumenti:
Skolska pravila.pptx

Školska lektira
Upisi u srednju

Priloženi dokumenti:
Upisi u srednje skole.docx

Kalendar
« Veljača 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pogledajmo ...

                                                                                                                                                                           

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2022.

Ukupno: 93579
Ovaj mjesec: 763
Ovaj tjedan: 632
Danas: 32
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Jasenka Kuljak, 6. 11. 2009.

Dane zahvalnosti za plodove zemlje, učenici naše škole  OŠ“Vladimir Nazor“ Budinščina, obilježili su projektima: razredna nastava -  projekt „Dunja“  pod motom „Kad dunje zamiriš, predmetna nastava – projekt  „Pčeli u čast, medu  u slast",  PŠ Hrašćina – projekt  „Dunja – zlatna jabuka“


Učenici razredne nastave matične škole i učenici područne škole Hrašćina su dunju proučavali i pronalazili podatke o njoj koristeći mnoge izvore znanja (enciklopedije, priručnike, Internet…). Završne aktivnosti na projektu odvijale su se kroz integriranu nastavu i prezentaciju projekata.Učenici su toga dana čitali pjesme o dunji, opisivali dunju, pisali monologe, rješavali matematičke priče, slikali i crtali dunju, pjevali, izrađivali (kozmetičku) masku za lice, kuharicu s receptima jela i slastica od dunja, kuhali kompot… te rezultate rada pokazali ostalim učenicima i roditeljima. Ponosa, zadovoljstva, uzbuđenja, radosti i smijeha nije nedostajalo.

Zahvaljujući roditeljima koji su ispekli razne slastice od dunja, pripremili džemove, želee, med i ostalo te sudjelovali u aranžiranju stolova, opojan miris dunja širio se školskim predvorjem, a želja, da se dunja otme zaboravu, zasigurno je ispunjena.

Učenici predmetne nastave okupljene su proveli kroz nekoliko tematskih stanica te ih tako upoznali sa zanimljivim životom pčele, ukusnim i zdravim pčelinjim proizvodima te poslovima pčelara. Uz dobro poznate mnoge vrste meda, na stolovima su se našli i razni napitci na bazi meda,  medovača, med sa ciklom i bademima, propolis, pelud, matična mliječ i recepti za ljekovite maske cijenjene u industriji vezanoj uz ljepotu i zdravlje, a hol škole krasila je i izložba slika pčelarske udruge „Nektar“ iz Konjščine. Prezentaciju je upotpunio i gospodin Željko Zozoli, učitelj i pčelar, koji je pričao o vlastitom iskustvu bavljenja pčelarstvom te odgovarao na pitanja zainteresiranih učenika. 

Osim u zanimljivoj prezentaciji i razgovoru, okupljeni su mogli uživati u ukusnim medenim kolačima koje su pripremile vrijedne ruke učenika i njihovih roditelja, a kao poklon dobili su i uzorak meda te letak kao podsjetnik na korisnost proizvoda na bazi meda.

Hvala svim učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u projektu, a posebno zahvaljujemo Pčelarskoj udruzi «Nektar» iz Konjščine i gospodinu Denisu Galini na savjetima, poklonima i ustupljenim materijalima te velečasnome Željku Horvatu na riječima blagoslova za izložene proizvode.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju