preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimir Nazor Budinščina

Login
Službena fb stranica škole

Projekt SMART BIZZ Budinščina

https://smart-bizz.eu/

e-Dnevnik

Kalendar školske godine 2024./2025.

Priloženi dokumenti:
skolski-kalendar-2024-2025-1.pdf

Školsko zvono

Priloženi dokumenti:
Raspored zvona 24 25.docx

Školska kuhinja

Individualne konzultacije za roditelje

Priloženi dokumenti:
SURADNJA S RODITELJIMA 2025.docx

Nastava na daljinu

 

 

Virtualna školska knjižnica

Školska pravila

Priloženi dokumenti:
Skolska pravila.pptx

Školska lektira
Upisi u srednju

Priloženi dokumenti:
Upisi u srednje skole.docx

Kalendar
« Veljača 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pogledajmo ...

                                                                                                                                                                           

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 11. 2022.

Ukupno: 93579
Ovaj mjesec: 763
Ovaj tjedan: 632
Danas: 32
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U PŠ HRAŠĆINA
Autor: Jasenka Kuljak, 28. 10. 2010.

Pitanje BIO, EKO ili ORGANSKI proizvedene hrane ponukalo je učenike i učiteljice PŠ Hrašćina da mu posvete više pažnje u Danima zahvalnosti za plodove zemlje. Inspirirani zdravom prehranom pod motom "Pozableni jelovniki raščinskoga kraja", vrijedno su proteklih mjesec dana skupljali recepte zaboravljenih jela kojih su se prisjećale bake i mame i sabrali ih u mali zbornik jelovnika.


Naše bake i mame još su jedamput pokazale svoje umijeće pripremivši i prezentirajući birana jela u utorak, 26.10. u našoj školi. Na stolovima su se tako našle hajdina i koruzna zlijevka, zagorski lonec, štruklji z repe, kolač od staroga kruha, domači kru z pečnice, puter, začinjeni makaruni i još mnogo toga.

Najmlađi su se okušali u spremanju jela uz pomoć baka. Prvaci su u školskoj kuhinji pomagali u kuhanju krtene kaše. Učenici 2. i 3. razreda još u petak posjetili su baku Miroić koja im je u svojoj žitnici pokazala kameni melin na stuju, a u "hajcanju žrnji" okušali su se i sami. Kukuruzno brašno koje su samljeli trebali su u utorak da bi uz pomoć bake Kurtoić skuhali sirutku i bijelu juhu čiji je osnovni sastojak mlijeko, najvažnija dječja namirnica. Od 14-tero učenika kravice preživaju u samo 4 obitelji pa u odabiru jela nije bilo dileme.
Prezentacija jela obogaćena je kratkim zborskim, dramskim, literarnim i plesnim dječjim nastupima. 




[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju