Tjedan školskog doručka
Na Svjetski dan hrane Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, u razdoblju od 16. do 20. listopada, obilježava četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
Obilježili su ga i učenici naše škole gdje su tijekom izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo učili kako samostalno pripremiti jednostavan i zdrav obrok sebi i članovima svoje obitelji. Nakon provedenog razgovora o važnosti doručka, krenuli su s vježbom mazanja kruha maslacem i medom. Saznali su više o legendi o postanku sendviča te su i sebi složili ukusan i hranjiv sendvič.
Naravno, uz sendviče valja servirati i zdravi napitak pa su se učenici okušali u izradi limunade-ocijedili su limune, dodali vode te napitak zasladili medom.
Učenici PŠ Jadranovo kuhali su čokolino i pekli zdravi kolač od jabuka i badema.
U sklopu produženog boravka obilježili su, uz Tjedan školskog doručka, i Dane zahvalnosti za plodove Zemlje.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |