9. MEĐUNARODNI KONGRES „Flour – Bread '17“
Autor: Administrator , 31. 10. 2017.
11. HRVATSKI KONGRES TEHNOLOGA PROIZVODNJE I PRERADE BRAŠNA „Brašno – kruh '17“, Opatija, 25. – 27. listopada 2017.
9. međunarodni kongres “Flour-Bread ‘17” i 11. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna “Brašno-Kruh ’17.”, se održao u Opatiji od 25. do 27. listopada 2017. Kongres su organizirali Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (PTFOS), Hrvatska agencija za hranu (HAH) i Međunarodna udruga za znanost i tehnologiju žitarica (ICC), a Hrvatska udruga poslodavaca uključena je kao pokrovitelj ovog događanja.
Ove godine Kongres slavi 20. jubilej okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i svijeta s ciljem predstavljanja najnovijih znanstvenih dostignuća u tehnologijama prerade žitarica i brašna.
Naša škola je već drugi put sudionik ovog kongresa. Tema kojom su nas predstavile učenice 4.e razreda zanimanja tehničar nutricionist je Žitarice i zdravlje.
Budući da razvijamo suradnju sa dječjim vrtićem iz Kaštela, odlučile smo se za predstavljanje proizvoda „Proso i prijatelji“ koji je ovogodišnji pobjednik natjecanja Nutri-vita.
Prezentacija se „protegnula“ na cijelo jutro jer se sastojala od tri dijela: praktična radionica izrade kolača za djecu predškolske dobi, teorijska prezentacija tehnološkog postupka i kušanje kolača koje je proteklo izuzetno uspješno.
Osim našeg predavanja, slušale smo i ostala predavanja iz programa te ponijele nove informacije iz svijeta tehnologije pekarstva te zdravstvene ispravnosti pojedinih sastojaka proizvoda pekarske industrije.
Više klikom ovdje
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |