Srdačno, hrana
Autor: Administrator , 23. 5. 2020.
Dana 07.05.2020. održana je virtualna radionica za izgradnju vještina Srdačno, hrana u organizaciji udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača.
Cilj radionice je povećanje znanja i vještina potrebnih za provedbu aktivnosti edukacije i informiranja na temu bacanja hrane.
Radionice se provode u sklopu
projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.
Radionica je namijenjena školama i djelatnicima koji mogu u svom radu utjecati na smanjenje bacanja hrane. U raspravu se aktivno uključila Marija Rapanić i iznijela primjer radionica za djecu kaštelanskih vrtića koje se održavaju u našoj školi. Anđelka Prlić je na primjeru jedne naranče objasnila kako i otpad može biti hrana. Iscijedimo naranču, popijemo sok, a od kore (neprskane) napravimo arancine.
Sudionici su se složili da bi rado došli u našu školu i zasladili se te „spasili“ koru naranče od bacanja.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |