Srdačno, hrana
Autor: Administrator , 23. 2. 2021.
Dana 19. veljače 2021. održana je druga virtualna radionica za izgradnju vještina Srdačno, hrana u organizaciji udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača.
Cilj radionice je povećanje znanja i vještina potrebnih za provedbu aktivnosti edukacije i informiranja na temu bacanja hrane.
Radionice se provode u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini.
Radionica je namijenjena školama i djelatnicima koji mogu u svom radu utjecati na smanjenje bacanja hrane. Ovaj put, sudjelovali su nastavnici srednjih škola prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja.
Najviše se raspravljalo o bacanju kruha. Zaključak je da svi moramo uložiti trud kako bi podigli svijest svih nas i naših učenika da se smanji bacanje hrane u našem okruženju.
Jedan od dokaza da nam je to važno je i predavanje kolegice Ine Đaković održano na stručnom skupu MŽSV-a prehrana u našoj školi
Na radionici su sudjelovale: Marija Rapanić, Petrana Pupić, Ivana Lelas i Anđelka Prlić
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |