Posjet pršutani Samac u Miljevcima
Autor: Administrator , 2. 2. 2023.
Učenici zanimanja Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist nastavnicom Marijom Rapanić 31. siječnja posjetili su pršutanu Samac u Miljevcima s ciljem upoznavanja načina proizvodnje Drniškog pršuta koji se ubraja u hrvatske autohtone proizvode.
Ljubazni vlasnik, gosp. Josip Samac učenicima je objasnio sve faze proizvodnje od soljenja, dimljenja, sušenja i zrenja svinjskog buta s ciljem dobivanja vrhunskog prehrambenog proizvoda – Drniškog pršuta.
Učenici su naravno degustirali pršut i osjetiti sva njegova organoleptička svojstva po čemu je taj proizvod tako poseban.
Kako se pršutana nalazi u blizini NP Krka učenici su na kraju posjeta uživali u pogledu na Krku i otočić Visovac. Posjet je organiziran u sklopu uspostave RCK Splitsko-dalmatinske Županije.
Zahvaljujemo se gosp. Samcu na gostoprimstvu.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |