Vrijedni i spretni učenici 1.THK razreda
Učenici 1. razreda turističko-hotelijerskog komercijalista u protekla su dva tjedna aktivno sudjelovali na nastavi Kuharstva te na Miholjačkom adventskom sajmu. Koja su sve praktična znanja učenici počeli usvajati sa svojom nastvnicom Ivanom Plešom pročitajte i pogledajte u nastavku vijesti.
Na vježbama Kuharstva učenici su pod vodstvom razrednice prošli sljedeće tehnološke postupke prigotovljavanja namirnica: kuhanje, blanširanje, glaziranje, prženje, pirjanje, pečenje na različite načine, pohanje, poeliranje, gratiniranje i sotiranje na način da su dobili potrebne namirnice koje je bilo potrebno obraditi na ogovarajući način. Iako je ovo prva generacija 1.razreda THK, učenici su se izvrsno snašli u dodijeljenim im zadacima i pripremili vrlo ukusna jela. Pored navedenog, učenici su se izvrsno iskazali i u aktivnostima izrade slastica za Miholjački adventski sajam za koji su izradili palačinke, gingerman-e te zimski sladoled koji je bio prava atrakcija na gotovo svakoj večeri sajma. Učenici su 2 dana dežurali na štandu UZ Celestina te posluživali i prodavali tople napitke te zadružne proizvode. Na nastavi Ugostiteljskog posluživanja učenici su izvježbali različite načine slaganja ubrusa i salveta.
Sve pohvale učenicima, samo tako dalje nastavite!
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |