Proizvodnja jabučnog octa
Kako se u mjesecu listopadu obilježava svjetski Dan hrane i Dani jabuka tako je i vrijeme za proizvodnju jabučnog octa. Učenici 2. PG, 3. AGRO i 1. AGRO razreda s nastavnikom Mladenom Maroslavac i suradnikom u nastavi Hrvojem Job svoja teoretska i vježbama stečena znanja primjenjuju u proizvodnji jabučnog octa. Proces proizvodnje sastoji se od berbe, sortiranja, čišćenja, pranja tj. pripreme jabuka za preradu. Nakon toga slijedi mljevenje jabuka i cijeđenje jabučnog soka, fermentacija, pretakanje, filtriranje i punjenje boca, te etiketiranje. Cilj je stvoriti vještine u obavljanju pojedinih radnih operacija. Razviti poduzetnički duh kod učenika, različite poslovne ideje te steći naviku kulturnog ophođenja prilikom usluživanja. Slike možete vidjeti u nastavku.
« Rujan 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |