Učenici pekli božićne kolače i konzervirali voće i povrće
Autor: Manuela Kojić, 12. 12. 2013.
U okviru ostalih oblika neposrednog odgojno-obrazovnog rada učenici 3. a ugostitelja konzervirali su voće i povrće. Cilj rada je stjecanje znanja i vještina u proizvodnji prerađevina voća i povrća. Naučili su kako dobiti trajne prerađevine bez upotrebe štetnih kemijskih dodataka. Napravili su: pekmez od šljiva, marmeladu od dunja i jabuka, kompot od dunja, ajvar, marinirano povrće (turšija) i jabučni ocat.
Rezultate svoga rada pokazali su na prodajnoj izložbi (10. prosinca), a interes kupaca (većim djelom zaposlenika škole) bio je velik, dok je prikupljeni novac namijenjen za unapređivanje nastavnih procesa ugostiteljske struke. Nositelji aktivnosti su: učenici 3. a ugo (Neven Novaković, Luka Bošnjaković, Krešimir Žnidarec i Marko Abramović) s profesoricom Marijom Valenčak.
Učenici 1. razreda slastičara (Siniša Miketek, Ena Plačanac, Klaudija Turza, Melita Juran, Danijel Krupa, Andrea Pfeifer, Matija Tacko, Tena Tukerić) uz pomoć profesorice Zdenke Crndić u sklopu praktične nastave ispekli su suhe božićne kolače koji su također bili na prodajnoj izložbi.
Marija Valenčak, prof.
Odgoj i obrazovanje |
> Web 2.0 u nastavi |
> Online enciklopedija |
> Agencija za odgoj i ... |
> Ministarstvo znanost... |
> Portal za škole - sk... |
> Sezamweb |
Informatika |
> Bug |
> Vidi |
> PC Chip |
> Enter |
> PC Ekspert |
Državna matura |
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |