Kontrolni ispiti za druge razrede ugostiteljske struke (kuhar, konobar, slastičar) provedeni su u periodu od 13. do 27. travnja 2015. godine. Ispitu su pristupili svi učenici (29 kuhara, 11 konobara i 7 slastičara) i svi su uspješno odradili zadane teme.
Kontrolni se ispit sastojao iz dva dijela: praktični dio (13. i 16. travnja 2015.) i pisani dio (20. travnja 2015.). Organiziran je i usmeni dio ispita za one učenike koji nisu zadovoljili pisani dio, koji je proveden 27. travnja 2015. godine u školskom praktikumu.
Učenici su polagali praktični uradak pred vanjskim članovima povjerenstva (majstorima obrtnicima), a u sastavu povjerenstva bile su i profesorice stručno-teorijskog dijela te stručni učitelji praktičnog dijela školskog praktikuma.
Članovi povjerenstva bili su zadovoljni viđenim. Kušali su pripremljena jela i deserte koja su bila dio praktičnog dijela zadatka te promatrali demonstraciju posluživanja pića i serviranja hrane.
Svrha kontrolnog ispita je utvrditi ostvaruju li se ciljevi i zadaće naukovanja te što bolje učenike pripremiti za završni rad i pomoćnički ispit koji se provodi na kraju srednjoškolskog obrazovanja.
Ljiljana Kasapović, prof.



