« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Tijekom ovog tjedna, učenice 2.P razreda (prodavač) Josipa Zec, Dijana Kožina, Lucija Trobić, Marta Ciprić i Klara Knaus pod mentorstvom nastavnice Višnje Margetić pripremile su pano kako bi obilježile Svjetski dan hrane u našoj školi. Na taj način upoznale su druge učenike i nastavnike s važnošću tog datuma, globalnog cilja Organizacije za prehranu i poljoprivredu te savjetima s namirnicama kojima bi se trebala dati prednost.
Dana 16. listopada 1945. u sklopu Ujedinjenih Naroda osnovana je Organizacija za prehranu i poljoprivredu. Svake godine tog dana obilježava se Svjetski dan hrane u više od 150 zemalja svijeta. Njihov globalni cilj je nestanak gladi na svijetu koji treba ostvariti do 2030. godine, a koji se može ostvariti samo zajedničkim naporom i trudom.