Klikom na sliku možete virtualno prošetati našom školom i putem interaktivnih točki upoznati zanimanja koja obrazujemo....
Srednja škola Ivana Trnskoga nalazi se u Hrvatskoj Kostajnici u ulici Hrvatskih branitelja br. 14., neposredno uz Osnovnu školu Davorina Trstenjaka, te sa sportskom dvoranom čini jedan arhitektonski kompleks. Škola se nalazi sjeverno od glavne gradske prometnice u relativno mirnom dijelu grada. Zgrada je okružena zelenim površinama, koje su kultivirane.
Obrazovna područja - programi i trajanje obrazovanja:
trogodišnji program: stolar (klasični model) i
četverogodišnji programi: opća gimnazija,
ekonomist
šumarski tehničar
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Učenici opće gimnazije uz mentorstvo nastavnika kemije Hrvoja Blažanovića i nastavnice biologije Ljiljane Segedi izradili su božićne ukrase od limunske kiseline...
Na ovaj način učenici su imali priliku kroz pokus otkriti kako se limunska kiselina otapa u vodi a zatim zagrijava dok se sva kiselina ne otopi. Nakon toga izlijeva se u silikonske kalupe kako bi se dobili oblici božićnih ukrasa.
Polaganim hlađenjem nastaje prezasićena otopina iz koje ponovno kristalizira limunska kiselina koja zadržava oblik silikonskih kalupa. Kako bi ukrasi bili raznovrsniji za boju su dodavani indikatori za kiseline ili boja za kolače.
Učenici opće gimnazije uz mentorstvo nastavnika kemije Hrvoja Blažanovića i nastavnice biologije Ljiljane Segedi izradili su božićne ukrase od limunske kiseline...
Na ovaj način učenici su imali priliku kroz pokus otkriti kako se limunska kiselina otapa u vodi a zatim zagrijava dok se sva kiselina ne otopi. Nakon toga izlijeva se u silikonske kalupe kako bi se dobili oblici božićnih ukrasa.
Polaganim hlađenjem nastaje prezasićena otopina iz koje ponovno kristalizira limunska kiselina koja zadržava oblik silikonskih kalupa. Kako bi ukrasi bili raznovrsniji za boju su dodavani indikatori za kiseline ili boja za kolače.