
MEĐUNARODNI DAN SVIJESTI O GUBITKU HRANE I OTPADU OD HRANE
Krajem 2019. godine Opća je skupština UN-a potvrdila prijedlog da se 29. rujna usustavi kao Međunarodni dan svijesti o gubitku hrane i otpadu od hrane. U skladu s Ciljem 2 Održivog razvoja koji do 2030. teži „Iskorijeniti glad, postići sigurnost hrane i poboljšanu ishranu te promicati održivu poljoprivredu“, ovim se danom želi ukazati na potrebu za većom brigom o hrani i na strani proizvođača i na strani potrošača.
Učenici 4.g usmjerenja tehničar nutricionist, obilježili su ovaj dan izradom plakata i njihovim izlaganjem u holu škole, uz pomoć razrednice Željke Gabaj. Učenici su nizom savjeta i informacija vezanim uz pametno biranje namirnica i kuhanje, pokušali približiti ovaj problem svojim vršnjacima.
Željka Gabaj, prof.

škola | ![]() |
| • eMatica |
| • eDnevnik |
| • ocjene.skole.hr |
| • državna matura |
| • MZOŠ |
| • ECDL |
| • AZOO stručni skupovi |
| • CARNet |
| • Upisi.hr |
| • eDnevnik TEST |
| • e-Dnevnik (CARNet) |
ostalo | ![]() |