preskoči na sadržaj
Vijesti

Održana prva radionica u sklopu projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu „Okusima koprive“

Dana 9. veljače u specijaliziranim praktikumima Obrtničke škole Koprivnica održana je prva radionica za promociju strukovnih zanimanja u turizmu. Na radionici je uz mentorice te nastavnike struke sudjelovalo nekoliko učenika iz Obrtničke škole Koprivnica (usmjerenja kuhar, konobar i slastičar) i učenice iz Srednje škole Koprivnica (usmjerenja hotelijersko-turistički tehničar). Radionici su se pridružili i učenici osnovnih škola i to iz Osnovne škole "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica,  Osnovne škole Gola i Osnovne škole Andrije Palmovića Rasinja koji su kroz prethodno provedenu anketu iskazali interes za sudjelovanje.  

https://glaspodravine.hr/u-koprivnickoj-obrtnickoj-skoli-kroz-radionice-pripreme-jela-od-koprive-promoviraju-strukovna-zanimanja/?fbclid=IwAR29aTNOMzsnH4h9c4K4AH348p3WItGOZ8sAXYdK7FlX9C3HAMgF48iDedw

https://www.klikaj.hr/prva-radionica-za-promociju-strukovnih-zanimanja-u-turizmu-odrzana-u-obrtnickoj-skoli-koprivnica/?fbclid=IwAR2GLGfp3MD7BzIvXZm746_iEJEbpI7MIgh4Wrh-NyRVm2qAqvDBgX2QBUA


U uvodnom dijelu radionice učenice Obrtničke škole Koprivnica, Andrea Bilonić i Leticia Stoiljković, održale su kratku prezentaciju o koprivi te na taj način pokazale učenicima koja se sve jela, slastice i napitci mogu napraviti od spomenute biljke. 

Učenici osnovnih škola po prvi puta su imali priliku okušati se u izradi i dekoraciji hladnih predjela i smoothia na bazi koprive, a sve to radili su predvođeni nastavnicama iz struke Andrijanom Manojlović, Grozdanom Bohorč i Ksenijom Sedlanić. Učenice Srednje škole Koprivnica popratile su rad učenika i zabilježile najzanimljivije trenutke, dok su učenici Obrtničke škole  pomagali u pripremi i prezentaciji jela. 

Osim ove radionice, projektom su planirane još 4 koje će se provesti do kraja svibnja 2023. Svaka radionica nosi pripremu novih jela, na bazi koprive. Cilj radionica je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.  Glavni cilj je  motivirati učenike osnovnih škola za upis u neko od strukovnih zanimanja.  

Mentorice na projektu,  Blaženka Pianec i Andreja Draganić po završetku radionice iskazale su zadovoljstvo i zahvalile svima na uspješno odrađenom poslu te pozvale sve prisutne da im se pridruže 14. veljače 2023. na promociji slastica od koprive koja će se održati u prostorijama Slatkih delicija gdje su u pripremi brojna iznenađenja za posjetitelje. 

Podsjetimo, radi se o projektu odobrenom od strane Ministarstva turizma i sporta, vrijednom 10.617,82 eura. Trajanje projekta: od siječnja 2023. do svibnja 2023. 

 

 

Andreja Draganić, mag.oec 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Irena Nevjestić   datum: 10. 2. 2023.




preskoči na navigaciju