« Veljača 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Naziv projekta: Vještine za zdraviji svijet
Akronim: Skills for a healthier world
Aktivnosti projekta možete pratiti i na https faceboock stranici:
https://web.facebook.com/profile.php?id=61566031381216
Naziv projekta: Zdravlje-izazovi novog doba
Akronim: Health - the challenge of the new age
Aktivnosti projekta možete pratiti i na https faceboock stranici:
https://web.facebook.com/zdravlje.izazov.novog.doba/
Naziv projekta: Zdravstvo u Europi - radimo i učimo (Akronim: Healthcare in Europe - work and learn)
Aktivnosti projekta možete pratiti i na https faceboock stranici:
https://www.facebook.com/medskolasibenik/?ref=pages_you_manage
Projekt mobilnosti Erasmus+ Srednje medicinske škole pod nazivom Excellence. Every Patient. Every Time.
Aktivnosti vezane uz Excellence. Every Patient. Every Time. projekt možete pratiti i na facebook stranici
https://www.facebook.com/
excellence.everypatient@gmail.com
VAŽNO!
Poštovani maturanti,
u vremenu smo drugačijega načina rada od onoga na koji smo svi navikli pa se moramo prilagoditi.
Kako je ovo vrijeme odjava, promjena i naknadnih prijava ispita obrasce zamolbe možete preuzet putem e-mail pošte (ana.grubisic1973@gmail.com).
Za sva pitanja stojim vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav
Koordinatorica: ANA GRUBIŠIĆ
Transparenatan uvid u financijsko poslovanje Šibensko-kninske županije, pregled isplata iz proračuna te uvid u podatke Riznice možete pronaći klikom na sliku.
Nosim ti jabuku, rumenu, mirisnu. Nek ti uljepša dan! Neka probudi jutro, neka te razveseli, donese miran san.
Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. (ili 20. !?) listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, restorani, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi. Ipak, ostaje nejasno zbog čega se u Hrvatskoj taj dan slavi 20. listopada…
Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, prosječna potrošnja jabuka po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 15 kg godišnje. Jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U jabuci ima 85 do 90 % vode pa stoga uspješno osvježava i gasi žeđ. U kombinaciji C vitamina, minerala i ostalih korisnih sastojaka u jabuci, jača imunološki sustav organizma. Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija, štiti organizam od prehlade, a također smanjuje rizik za pojavu karcinoma debelog crijeva.
Jabuka pozitivno utječe i na funkcioniranje bubrega, jetre i žuči. Zbog kalcija i fosfora koji sadržava, jabuka dobro utječe na izgradnju kostiju i zubi, pomaže pri sprječavanju karijesa čak bolje nego pranje zubi. Budući da sadrži mnogo kalija, potiče izlučivanje suvišne tekućine iz organizma pa uz ostalo na taj način pogoduje i mršavljenju. Zahvaljujući karotinu štiti i od utjecaja štetnih UV-zraka.
Na kraju što reći: jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van :)
Nosim ti jabuku, rumenu, mirisnu. Nek ti uljepša dan! Neka probudi jutro, neka te razveseli, donese miran san.
Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. (ili 20. !?) listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, restorani, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi. Ipak, ostaje nejasno zbog čega se u Hrvatskoj taj dan slavi 20. listopada…
Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, prosječna potrošnja jabuka po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 15 kg godišnje. Jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U jabuci ima 85 do 90 % vode pa stoga uspješno osvježava i gasi žeđ. U kombinaciji C vitamina, minerala i ostalih korisnih sastojaka u jabuci, jača imunološki sustav organizma. Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija, štiti organizam od prehlade, a također smanjuje rizik za pojavu karcinoma debelog crijeva.
Jabuka pozitivno utječe i na funkcioniranje bubrega, jetre i žuči. Zbog kalcija i fosfora koji sadržava, jabuka dobro utječe na izgradnju kostiju i zubi, pomaže pri sprječavanju karijesa čak bolje nego pranje zubi. Budući da sadrži mnogo kalija, potiče izlučivanje suvišne tekućine iz organizma pa uz ostalo na taj način pogoduje i mršavljenju. Zahvaljujući karotinu štiti i od utjecaja štetnih UV-zraka.
Na kraju što reći: jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van :)
Nosim ti jabuku, rumenu, mirisnu. Nek ti uljepša dan! Neka probudi jutro, neka te razveseli, donese miran san.
Tradiciju održavanja Dana jabuka 21. (ili 20. !?) listopada započela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke koje se u Engleskoj uzgajaju. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, restorani, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi. Ipak, ostaje nejasno zbog čega se u Hrvatskoj taj dan slavi 20. listopada…
Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, prosječna potrošnja jabuka po stanovniku u Republici Hrvatskoj iznosi 15 kg godišnje. Jabuka spada među najkorisnije namirnice za zdravlje organizma jer je bogata vitaminima C, A, E, B1, B2, B6, beta karotenom, vlaknima, kalijem, kalcijem, fosforom, željezom, magnezijem i ugljikohidratima. U jabuci ima 85 do 90 % vode pa stoga uspješno osvježava i gasi žeđ. U kombinaciji C vitamina, minerala i ostalih korisnih sastojaka u jabuci, jača imunološki sustav organizma. Vrlo je učinkovita u borbi protiv virusa i bakterija, štiti organizam od prehlade, a također smanjuje rizik za pojavu karcinoma debelog crijeva.
Jabuka pozitivno utječe i na funkcioniranje bubrega, jetre i žuči. Zbog kalcija i fosfora koji sadržava, jabuka dobro utječe na izgradnju kostiju i zubi, pomaže pri sprječavanju karijesa čak bolje nego pranje zubi. Budući da sadrži mnogo kalija, potiče izlučivanje suvišne tekućine iz organizma pa uz ostalo na taj način pogoduje i mršavljenju. Zahvaljujući karotinu štiti i od utjecaja štetnih UV-zraka.
Na kraju što reći: jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van :)