preskoči na sadržaj

Obrtničko-industrijska škola Županja

Login
Tražilica
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Školski projekt "Jela svjetske i hrvatske regionalne kuhinje"
Autor: Katarina Nol, 24. 1. 2022.

Predstavljamo školski projekt Jela svjetske i hrvatske regionalne kuhinje.
Kuhari 1., 2. i 3. razreda i njihova nastavnica Ivana Milaković istraživali su, odabrali i pripremali reprezentativna jela pojedine kuhinje (francuska kuhinja: Tarte Tatin, Crème brûlée, quiche Lorraine; turska kuhinja: manti s jogurtom, kofte, baklava, imam bayildi; talijanska kuhinja: pizza Napoletana, focaccia, tiramisu, ravioli, tortellini, tagliatelle; austrijska kuhinja: Sacher torta, Linzer torta, carski drobljenac, savijača s jabukama, germknödel; mađarska kuhinja: sekelji gulaš; slavonska kuhinja: makovnjača, rezanci s makom, fiš, čobanac; istarska kuhinja: fuži s tartufima, cukerančići; dalmatinska kuhinja: fritule, kroštule, brudet; međimurska  i zagorska kuhinja: štrukle u juhi, zlevanka).Učenici su birali kuhinje koje su imale utjecaj na formiranje naših regionalnih kuhinja. Projekt se provodio od studenog 2021. do siječnja 2022. godine i to u tri etape. Prva etapa bilo je istraživanje kuhinja i kreiranje umnih mapa, druga odabir jela i izrada plakata, a treća gotovljenje jela i izložba jela u školi. Ostale fotografije možete vidjeti u foto-galeriji.


U privitku je detaljno prikazan cijeli projekt. 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju