Sajam EU projekata
Autor: Ivona Turda, 10. 5. 2023.
Danas smo na Sajmu EU projekata na Orionu predstavili provedene i tekuće europske projekte Poljoprivredno šumarske škole, odigrali kvizove o državama u kojima provodimo stručnu praksu i počastili sugrađane ciparskim specijalitetima. Zašto baš ciparskim?
Klikom na više pročitajte opširnije.
Jer su ih izradili naši učenici obrazovnih programa mesar i pekar koji su se u subotu vratili s Cipra sa svoje dvotjedne prakse u okviru akreditcije, i odmah stečene vještine željeli podijeliti s drugima.
Tako su zamirisale razne halloumi pite, baklave, rogač, souvlaki i brojne druge poslastice i oduševile posjetitelje sajma!
Na sajmu nam se pridružio i naš gost, nastavnik iz škole iz Reuniona, francuskog otoka u dalekom Indijskom oceanu, koji će tijekom iduća dva tjedna promatrati način rada naših nastavnika s fokusom na održivi razvoj, kako bi nova znanja prenio u svoju školu.
Akreditacija u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju ponosno nosimo omogućuje kontinuirano stručno usavršavanje u inozemstvu naših učenika i nastavnika sve do 2027. godine, a uključuje sve obrazovne programe, kao i učenike s teškoćama.
U prvom smo ciklusu tako, do sada, bili u Úbedi u Andaluziji gdje je 16 učenika učilo o permakulturi, u La Seu d'Urgell u španjolskoj Kataloniji šest je učenika usavršavalo svoje vještine jahanja, dok smo na Cipru bili s mesarima i pekarima koji su praksu obavljali u tvrtkama u Limassolu, i s našim agrotehničarima koji su proučavali sustave navodnjavanja. Na Cipru su boravila i dvije nastavnice koje su se usavršavale iz područja prehrane, navodnjavanja i destilacije aromatičnog bilja.
Rejhana Nuhanović Tadijan, Erasmus+ koordinator
Ukupno: 794443
Ovaj mjesec: 9927
Ovaj tjedan: 784
Danas: 134
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |