Grow, Nourish, Sustain. Together.
Autor: Nada Ratković, 16. 10. 2020.
Svake godine 16. listopada, tradicionalno se obilježava Svjetski dan hrane pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) Ujedinjenih naroda. Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane 2020. je Grow, Nourish, Sustain. Together - Odgajati, Njegovati, Održavati. Zajedno. Učenici 2.a razreda, zanimanja ekonomist su Svjetski dan hrane obilježili u sklopu nastavnog predmeta Društveno odgovorno poslovanje i na eTwinning platformi s nastavnicom Nadom Ratković i eTwinnerima iz Europe. Zajedno su dan posvetili važnosti prehrane, poboljšanju kvalitete hrane u prehrambenom lancu i zajedništvu u suzbijanju gladi u svijetu što sami naslov potvrđuje. Grow, Nourish, Sustain. Together. #WorldFoodDay
Globalna zdravstvena kriza uzrokovana COVID-19 potaknula je učenike kao i mnoge širom svijeta na razmišljanje o temama koje su istinski bitne i koje se odnose na naše najosnovnije potrebe. Kada se govori o osnovnim potrebama hrana se smatra temeljem i suštinom života.
Učenici 2.a razreda, zanimanja ekonomist sa svojom nastavnicom Nadom Ratković, prof. mentor na satu Društveno odgovornog poslovanaja i eTwinning Live platformi su obilježili Svjetski dan hrane 2020.
Na platformi eTwinning Live je organiziran događaj pod nazivom Grow, Nourish, Sustain. Together, https://live.etwinning.net/events/event/131297 koji su učenici 2.a razreda, nastavnica Nada Ratković, prof. mentor i zainteresirani eTwinneri iz Europe zajedno obilježili povodom Svjetskog dana hrane. Cilj događaja je jačanje svijesti o problemu nedostatka hrane u svijetu kod učenika i javnosti te ojačati solidarnost zemalja u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.
Učenici 2.a obilježili su Svjetski dan hrane, inovativnom metodom obrnuta učionica i primjenom informacijsko-komunikacijske tehnologije. Kod kuće su izradili kreativne uradke (videa, plakate, postere), a u razredu lijepom zajedničkom fotografijom svima poručili da zdrava prehrana i sve naše akcije su naša budućnost.
Kroz ovaj primjer dobre prakse ostvareni su zadani odgojno-obrazovni ishodi i očekivanja međupredmetnih tema što su učenici svojim radovima objasnili, predstavili i prezentirali na uvijek poseban i jedinstven način.
Učenici 2.a, zanimanje ekonomist
Za tu prigodu učenica 2.a razreda Ana Marija Lagator snimila je video u digitalnom alatu Canva pod nazivom Svjetski dan hrane.
Poveznica na video:
Učenica potaknuta trenutnom situacijom je na vrlo slikovit i kreativan način prikazala da je „hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba''. Istaknula je da se hrana ne smije bacati kao otpad vodeći računa o ciljevima održivog razvoja i društvenoj odgovornosti.
Učenica 2.a razreda Laura Radanović snimila je video u digitalnom alatu Powtoon pod nazivom Svjetski dan hrane.
U videu naglasila je važnost zdrave prehrane i neophodnost poboljšanja kvalitete hrane u prehrambenom lancu
Poveznica na video:
U galeriji se nalaze i plakati napravljeni u Canvi koje su učenici posvetili događaju.
Plakat izrađen u Canvi
Očuvanje pristupa sigurnoj i hranjivoj hrani je danas i bit će i dalje u budućnosti bitni dio odgovora na pandemiju COVID-19. To se posebno odnosi na siromašne i ranjive zajednice, koje su najteže pogođene pandemijom i posljedicama ekonomskih šokova.
Stoga, Svjetski dan hrane poziva na globalnu solidarnost kako bi se pomoglo svim populacijama, a posebno najugroženijima, da se oporave od krize te da prehrambeni sustavi postanu otporniji i robusniji kako bi mogli izdržati sve veće nestabilnosti i klimatske šokove, pružiti pristupačnu i održivu zdravu prehranu za sve i dostojan život za radnike u prehrambenom sustavu.
Plakat izrađen u Canvi
To će zahtijevati poboljšane socijalne zaštite i nove mogućnosti koje se nude digitalizacijom i e-trgovinom, ali i održivije poljoprivredne prakse koje čuvaju prirodne resurse Zemlje, naše zdravlje i klimu.
Poruke 2.a :
Svaki dan je potrebno započeti s zdravim doručkom.
Ne bacajte hranu!
Grow, Nourish, Sustain. Together - Odgajati, Njegovati, Održavati.
#WorldFoodDay
Autor: Nada Ratković
Grow, Nourish, Sustain. Together.
Autor: Nada Ratković, 16. 10. 2020.
Svake godine 16. listopada, tradicionalno se obilježava Svjetski dan hrane pod okriljem Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) Ujedinjenih naroda. Ovogodišnja tema Svjetskog dana hrane 2020. je Grow, Nourish, Sustain. Together - Odgajati, Njegovati, Održavati. Zajedno. Učenici 2.a razreda, zanimanja ekonomist su Svjetski dan hrane obilježili u sklopu nastavnog predmeta Društveno odgovorno poslovanje i na eTwinning platformi s nastavnicom Nadom Ratković i eTwinnerima iz Europe. Zajedno su dan posvetili važnosti prehrane, poboljšanju kvalitete hrane u prehrambenom lancu i zajedništvu u suzbijanju gladi u svijetu što sami naslov potvrđuje. Grow, Nourish, Sustain. Together. #WorldFoodDay
Globalna zdravstvena kriza uzrokovana COVID-19 potaknula je učenike kao i mnoge širom svijeta na razmišljanje o temama koje su istinski bitne i koje se odnose na naše najosnovnije potrebe. Kada se govori o osnovnim potrebama hrana se smatra temeljem i suštinom života.
Učenici 2.a razreda, zanimanja ekonomist sa svojom nastavnicom Nadom Ratković, prof. mentor na satu Društveno odgovornog poslovanaja i eTwinning Live platformi su obilježili Svjetski dan hrane 2020.
Na platformi eTwinning Live je organiziran događaj pod nazivom Grow, Nourish, Sustain. Together, https://live.etwinning.net/events/event/131297 koji su učenici 2.a razreda, nastavnica Nada Ratković, prof. mentor i zainteresirani eTwinneri iz Europe zajedno obilježili povodom Svjetskog dana hrane. Cilj događaja je jačanje svijesti o problemu nedostatka hrane u svijetu kod učenika i javnosti te ojačati solidarnost zemalja u borbi protiv gladi, pothranjenosti i siromaštva.
Učenici 2.a obilježili su Svjetski dan hrane, inovativnom metodom obrnuta učionica i primjenom informacijsko-komunikacijske tehnologije. Kod kuće su izradili kreativne uradke (videa, plakate, postere), a u razredu lijepom zajedničkom fotografijom svima poručili da zdrava prehrana i sve naše akcije su naša budućnost.
Kroz ovaj primjer dobre prakse ostvareni su zadani odgojno-obrazovni ishodi i očekivanja međupredmetnih tema što su učenici svojim radovima objasnili, predstavili i prezentirali na uvijek poseban i jedinstven način.
Učenici 2.a, zanimanje ekonomist
Za tu prigodu učenica 2.a razreda Ana Marija Lagator snimila je video u digitalnom alatu Canva pod nazivom Svjetski dan hrane.
Poveznica na video:
Učenica potaknuta trenutnom situacijom je na vrlo slikovit i kreativan način prikazala da je „hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba''. Istaknula je da se hrana ne smije bacati kao otpad vodeći računa o ciljevima održivog razvoja i društvenoj odgovornosti.
Učenica 2.a razreda Laura Radanović snimila je video u digitalnom alatu Powtoon pod nazivom Svjetski dan hrane.
U videu naglasila je važnost zdrave prehrane i neophodnost poboljšanja kvalitete hrane u prehrambenom lancu
Poveznica na video:
U galeriji se nalaze i plakati napravljeni u Canvi koje su učenici posvetili događaju.
Plakat izrađen u Canvi
Očuvanje pristupa sigurnoj i hranjivoj hrani je danas i bit će i dalje u budućnosti bitni dio odgovora na pandemiju COVID-19. To se posebno odnosi na siromašne i ranjive zajednice, koje su najteže pogođene pandemijom i posljedicama ekonomskih šokova.
Stoga, Svjetski dan hrane poziva na globalnu solidarnost kako bi se pomoglo svim populacijama, a posebno najugroženijima, da se oporave od krize te da prehrambeni sustavi postanu otporniji i robusniji kako bi mogli izdržati sve veće nestabilnosti i klimatske šokove, pružiti pristupačnu i održivu zdravu prehranu za sve i dostojan život za radnike u prehrambenom sustavu.
Plakat izrađen u Canvi
To će zahtijevati poboljšane socijalne zaštite i nove mogućnosti koje se nude digitalizacijom i e-trgovinom, ali i održivije poljoprivredne prakse koje čuvaju prirodne resurse Zemlje, naše zdravlje i klimu.
Poruke 2.a :
Svaki dan je potrebno započeti s zdravim doručkom.
Ne bacajte hranu!
Grow, Nourish, Sustain. Together - Odgajati, Njegovati, Održavati.
#WorldFoodDay
Autor: Nada Ratković
Profesionalno usmjeravanje
učenika završnih razreda
srednjih škola
https://e-usmjeravanie.hzz.hr/Predanketa
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Objašnjenje rang lista.PDF
Preporuke za rješavanje matematike.PDF
KORISNI LINKOVI I MI... |
> MINISTARSTVO ZNANOST... |
> MINISTARSTVO GOSPODA... |
> Nacionalni centar za... |
> Agencija za strukovn... |
Dnevni tisak i portali |