Odgojno obrazovni rad u Srednjoj školi Zabok organiziran je u petodnevnom radnom tjednu u dvije smjene. Prva smjena započinje s radom u 7:10 i završava u 13:00, a poslijepodnevna smjena počinje s radom u 13:00 i traje do 19:00 sati. Prva smjena sastoji se od 14 razrednih odjela i to:
- 8 odjela ekonomista,
- 4 odjela komercijalista,
- 2 odjela prodavača (3.Ta i 3.Tb).
Druga smjena sastoji se od 18 razrednih odjela i to:
- 4 odjela hotelijersko-turistički tehničar,
- 4 odjela turističko-hotelijerski komercijalist,
- 3 odjela kuhara,
- 3 odjela konobara,
- 1 odjel kuhara i konbara (1.U)
- 2 odjela prodavača (1.T i 2.T)
Prikaz izborne nastave u školi:
PREDMET |
RAZRED |
BROJ UČENIKA |
BROJ SATI TJEDNO PO RAZREDU |
Globalno poslovno okruženje |
1 Ea |
24 |
2 |
Obiteljski posao |
1 Eb |
24 |
2 |
Uvod u poslovno upravljanje |
2 Ea |
25 |
2 |
Osnove turizma |
2 Eb |
26 |
2 |
Računovodstvo neprofitnih organizacija |
3 Ea |
25 |
2 |
Upravljanje prodajom |
3 Eb |
25 |
2 |
Analiza financijskih izvješća |
4 Ea |
28 |
2 |
Marketing usluga |
4 Eb |
25 |
2 |
Talijanski jezik |
1 K 2 K 3 K 4 K |
20 22 23 24 |
2 2 2 2 |
Ekologija i održivi razvoj |
1 Ta |
10 |
2 |
Kreativnost u poslovanju |
1 Tb |
11 |
2 |
Prezentacijske vještine |
2 Ta |
13 |
2 |
Aranžiranje i estetsko oblikovanje |
2 Tb |
12 |
2 |
Upravljanje prodavaonicom |
3 T |
16 |
2 |
Vjeronauk |
Svi razredi |
546 |
31 x 1 sat |
Etika |
Svi razredi |
111 |
11 x 1 sat |
Svjetski dan mentalnog zdravlja
Autor: Ivana Manojlović, 16. 10. 2024. 17:16
Budući da se 10. listopada obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, učenici 2.ETU razreda su na satu razrednika s razrednicom Kristinom Kovačec raspravljali o toj temi gledajući video o mentalnom zdravlju koje nam je jednako važno kao i fizičko zdravlje. Prisjetili su se situacija kada su osjećali neke od osnovnih emocija (sreća, tuga, strah, ljutnja, iznenađenje, gađenje). Na izbornom modulu Verbalne i neverbalne komunikacije u ugostiteljstvu s nastavnicom Majom Kotarski obrađivali su izraze lica kao dio neverbalne komunikacije koja je važna i neizbježna u svakodnevnoj privatnoj i poslovnoj komunikaciji te su taj dio gradiva povezali s mentalnim zdravljem o kojem su razgovarali s razrednicom. Istaknulo im se kako su podjednako važne i ugodne i neugodne emocije, no treba odabrati primjeren način suočavanja sa svima njima. Raspravljali su o tome kako se oni nose s određenim emocijama, a kako bi i drugima mogli pružiti ideju, osmislili su hotel koji bi svoje sobe usmjerio na sadržaje koji mogu pomoći u nošenju s različitim emocijama. U prilogu možete vidjeti njihove ideje za nošenjem emocija ljutnje, straha te kako potaknuti iznenađenje.
Razrednica Kristina Kovačec i nastavnica Maja Kotarski
[više]EKONOMISTI POSJETILI PODUZETNIČKI CENTAR KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
Autor: Ivana Manojlović, 7. 10. 2024. 14:48
Učenici 2. Ea i 2. Eb razreda posjetili su poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije. Tamo su ih srdačno dočekali gospodin Ranogajec i gospodin Macan koji su učenike proveli kroz centar i održali zanimljiva predavanja.
Hvala gospodinu Ranogajcu na hvalevrijednoj organizaciji i gostoprimstvu naših učenika!
Što su sve učenici vidjeli i doživjeli možete pogledati u videozapisu.
Svjetski dan grljenja šefova
Autor: Ivana Manojlović, 1. 10. 2024. 08:26
Svjetski dan grljenja šefova
30. 9. 2024.
Svi znamo da 5 zagrljaja dnevno pomaže kako bi se čovjek osjećao bolje. Zagrljaj je emocionalni naboj koji jača naš imunološki sustav te je izraz ljubavi i pažnje zbog kojega se druga osoba osjeća sigurno i ugodno.
Grljenjem potičemo oslobađanje oksitocina u mozgu, a on je odgovoran za naš osjećaj sreće i dobroga raspoloženja. Grljenjem se, također, smanjuje osjećaj anksioznosti te smanjuje bol i stres.
Danas nije Dan zagrljaja,
ali je
Svjetski dan grljenja šefova!
Šefovi su ljudi koji često na svojim plećima nose mnoge odgovornosti i brige te im je često radni dan prožet stresom. Oni, osim što brinu za svoje radnike, brinu i da posao teče "glatko" i besprijekorno.
Zbog toga, na današnji Svjetski dan grljenja šefova, učenici 3. htt i njihova razrednica Vlatka Benko organizirali su "grlionu" te, osim što su i sami došli zagrliti našu ravnateljicu, poticali su i ostale učenike i djelatnike da učine isto.
Jer zagrljaj ne košta ništa,
a daje toliko mnogo!
razrednica 3. htt:
Vlatka Benko, prof.
Video je moguće vidjeti na poveznici: https://youtu.be/-zEmlh6-5Lc
[više]
Autor: Ivana Manojlović, 11. 9. 2024. 17:32
Učenici 3.THK i 3.HTT razreda Srednje škole Zabok bili su na maturalnom putovanju 24.-29.8.2024. (Split, Dubrovnik, Budva, Mostar, Sarajevo). Kako im je bilo, pogledajte na videu...
[više]Predavanje "Sigurno mjesto za žene"
Autor: Ivana Manojlović, 9. 5. 2024. 08:37
Karmen Bračić Bunčec




Weekend food festival, Rovinj 20.4.2024.
Autor: Ivana Manojlović, 22. 4. 2024. 14:22
U subotu, 20. travnja u Rovinju u sklopu gastronomske manifestacije Weekend Food Festival održano je finale natjecanja Metro Junior Top Chef i prezentacija pripreme zagorskih štruklja RCKTU Zabok.
Među pet finalista Metro Junior Top Chef natjecanja učenika trećeg razreda ugostiteljskih škola iz pet hrvatskih Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu natjecao se i učenik naše škole Nino Krizmanić pod vodstvom mentora Zdravka Semenskog. Natjecatelji su u 90 minuta pripremali jedno predjelo i jedno glavno jelo kojim su se odlučili predstaviti stručnom žiriju i brojnim posjetiteljima koji su u živo mogli pratiti proces pripreme jela. Naš se je učenik odlučio predstaviti s Carpaccom od brancina i Rolanim fileom brancina s glaziranim povrćem i kremom od celera.
Za sve njih bila je to prilika da testiraju svoja znanja, kreativnost i sposobnost snalaženja u stresnim situacijama.
Pod budnim okom žirija u kojem su sudjelovali stručnjaci s domaće i inozemne scene: turski chef i direktor istambulskog centra Gatronometro Maximilian J. W. Thomae, chefica Katarina Vrenc iz zagrebačkog Sopala, chef Tibor Valinčić iz zagrebačkog Dubravkinog puta, chef Pantelija Pekić iz zagrebačkog Kluba gastronomada, executive chef u Aminess Hotels & Resorts Matija Bogdan, urednik magazina Dobra hrana Gordan Zečić te Larissa Jurman, direktorica odjela nabave neprehrane METRO Hrvatska.
Prema odluci žirija naš učenik je zauzeo 4. mjesto. Čestitamo ….
Radionica Asertivnost kao odgovor na nasilje
Autor: Ivana Manojlović, 11. 4. 2024. 09:44
Jana Borovčak, prof. slovenskog jezika i bibliotekarstva iz Gradske knjižnice "Ksaver Šandor Gjalski" održala je za naš 1. THK razred radionicu Asertivnost kao odgovor na nasilje. Učenici su bili aktivni i otvoreni za raspravu. Iznijeli su brojne primjere iz svakodnevnog života u kojima možemo primijeniti asertivnost. Naučili su razlikovati asertivnost od pasivnosti, ali i agresivnosti u svakodnevnoj komunikaciji.
Fantastična suradnja
Autor: Ivana Manojlović, 7. 4. 2024. 20:24
Spoiler alert?! Učenici fantastičnog 3.Ub razreda sa chefom Gretićem na snimanju Hells Kitchen Hrvatska.!
Radionica o začinima kompanije Kotanyi
Autor: Ivana Manojlović, 15. 3. 2024. 08:20
Učenici i nastavnici ugostiteljske struke u prostorima novih praktikuma za ugostiteljstvo, dočekali su predstavnike kompanije Kotanyi, gđu. Matiju Bagur Koljatić i gosp. Dražena Busjaka. Srednja škola Zabok i kompanija Kotanyi započeli su suradnju još 2014. nakon dobro znanog projekta Medenjak uz kavicu.
Našim učenicima 1.THK i 3.THK razreda pružena je prilika da saznaju više o začinima i mogućnostima korištenja istih u gastronomiji, jer su sudjelovali na zanimljivoj prezentaciji i radionici začina te degustaciji jela začinjenih poznatim, nepoznatim i specifičnim začinima i mirodijama. Učenici su imali prilike degustirati razna mala jela poput chilli con carne, pileća krilca i raznjiće na grilu, varijantu pekarskog krumpira, tortilje i dr. pridržavajući se principa zero waste.
Za druge učenike priprema se još niz zanimljivih radionica i događanja.
Prvi dan nastave 4. rujna 2023.
Autor: Ivana Manojlović, 29. 8. 2023. 09:51
Svi 1. razredi u 7:10 sati (ulazni hol škole):
- ljubazno molimo učenike koji su dužni donijeti liječničke potvrde da ih donesu;
- svi učenici trebaju donijeti originalnu svjedodžbu 8. razreda;
- donijeti pribor za pisanje i bilježnicu
Ostali razredi:
- ekonomisti i komercijalisti (2., 3. i 4. razredi) i 3.TU u 10:00 sati
- kuhari, konobari, HTT i THK (2., 3. i 4. razredi) u 13:00 sati
Upisi u 2., 3. i 4. razred školske godine 2023./2024.
Autor: Ivana Manojlović, 29. 8. 2023. 09:48
Održat će se 30. kolovoza 2023. prema rasporedu:
- u 8:00 sati: kuhari, konobari, hotelijersko-turistički tehničari i turističko-hotelijerski komercijalisti
- u 10:30 sati: ekonomisti, komercijalisti i 3.T U
Na upis učenici trebaju:
- donijeti svjedodžbu prethodnog razreda
- ispuniti prijavnicu (obrazac će dobiti u školi)
- ispuniti potvrde za prijevoz
Raspored razrednih odjela po učionicama bit će izvješen na oglasnoj ploči. Ponijeti sa sobom kemijsku olovku koja piše plavom ili crnom bojom.
[više]Upis polaznika u program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta.
Autor: Ivana Manojlović, 10. 7. 2023. 16:24
Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za upis polaznika u program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije pružanje ugostiteljskih usluga izvan objekta.
Pod opširnije naslazi se JAVNI POZIV i PRIJAVNICA.
[više]