DANI KRUHA
Autor: Nataša Fadiga, 7. 10. 2015.
I ove školske godine smo u našoj školi obilježili Dane kruha. Mi, učenici 4.r. zajedno s našom učiteljicom Snježanom Martinez, odlučili smo ispeći štrudlu od sira i tikvica. Donijeli smo sve što je potrebno, pripremili radni prostor, stavili pregače i avantura je počela. S velikim interesom, voljom i entuzijazmom svi smo prionuli na posao.
Trebalo je tu pripremiti nadjev, naribati tikvice, razlupati jaja, odrediti količinu sastojaka koje idu u nadjev, nadjenuti listove, zamotati, narezati na komade te staviti u tepsiju. Kada je sve bilo gotovo, odnijeli smo u kuhinju i zamolili našu kuharicu da nam to ispeče. Osim što smo naučili što nam je sve potrebno za jedan takav kolač, koliko je vremena i truda potrebno da se uloži u izradu štrudle, ponovili smo i mjerne jedinice, preračunavali ih, surađivali smo i dogovarali se tko će napraviti koji dio posla. Razgovarali smo i o tome kako nastaje kruh uz književno-umjetnički tekst Ivane Bolfan „Djedov i moj kruh“. Odjednom se iz školske kuhinje počeo širiti predivan miris pečene štrudle koja je mamila da je probamo. I zaista, bila je veoma ukusna i slasna.
Učenici 4.r.
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Ukupno: 153783
Ovaj mjesec: 279
Danas: 87