U našem grobničkom kraju,
jedna je škola za koju svi znaju;
kao kaštel poznata, samo malo manja
utvrda je igre, prijateljstva znanja.
Prozori su njeni zrcala za ptice
i za svako dječje nasmijano lice;
u mirisu šume, dahu Mediterana
ona nam je drugi dom svakoga dana.
Ref.
Mi smo uvijek spremni za pjesmu i ples,
ponosno nosimo pobjednički dres,
djetinjstva našeg ti čuvaš blaga,
bila si i ostala čavjanska škola draga!
Na satovima svim u zraku su ruke
i kad dođe vrijeme za put u nove luke
bit ćemo spremni za sva vremena
u kojima ćeš ostati najdraža uspomena!
Svakog dana vrijedne ruke naših kuhara pripremaju nam ukusne obroke ...
Školski kuhar i kuharice: Stipe Štavlić, Božana Radeljak i Jelena Mrkonjić
Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 29. prosinca 2022., od 9. siječnja 2023. započinje Program besplatnih obroka u školi namijenjen svim učenicima.
ŠKOLSKA MARENDA
školska marenda 1. - 4. razred jutarnja smjena
školska marenda 1. - 3. razred popodnevna smjena
školska marenda za predmetnu nastavu
PRIJEDLOZI HZJZ VEZANO UZ PREHRANU UČENIKA
ŽIVJETI ZDRAVO - TJEDAN ZDRAVOG DORUČKA
11. – 15. listopad 2021.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo ponovno obilježava nacionalni Tjedan školskog doručka, koji je počeo 11. listopada i traje do 15. listopada 2021.
Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuju tisuće doručaka. To je razlog za slavlje! Zato se od 2020. godine svakog listopada, uoči Svjetskog dana hrane, slavi nacionalni Tjedan školskog doručka. Ove godine Tjedan školskog doručka proslavit ćemo od 11. do 15. listopada, a posvetit ćemo ga povrtnom doručku.
Tjedan školskog doručka pokrenut je u sklopu projekta Živjeti zdravo, pod stručnim vodstvom prof. dr. sc. Sanje Musić Milanović, kako bi se podigla svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za učenike te kako bi se omogućilo školama da pokažu svoje programe doručaka putem uzbudljivih natječaja i promotivnih aktivnosti.
„Rezultati CroCOSI istraživanja pokazali su nam da u Hrvatskoj samo jedno od petero djece u dobi od 8 godina svakodnevno konzumira povrće. Zato smo ove godine željeli pokazati kako povrće ima svoje mjesto u svakom obroku, pa i u školskom doručku. Povrtni školski doručak prilika je da učenici dan započnu zdravim obrokom, isprobaju nešto što im je možda novo te da uče i istražuju o važnosti konzumacije povrća uz druženje i zabavu“, istaknula je Helena Križan, socijalna pedagoginja iz tima projekta Živjeti zdravo.
Škole su pozvane da kroz ovaj tjedan na različite načine proslave povrtni doručak: uvođenjem novih povrtnih doručaka na školski jelovnik, uključivanjem učenika u ocjenjivanje jela, intervjuiranjem svojih vrijednih školskih kuharica/kuhara, izradom tjednih planova povrtnih školskih doručaka, učenjem o Tanjuru pravilne prehrane te na mnoge druge kreativne načine.
Na mrežnoj stranici projekta Živjeti zdravo, u rubrici #ŽivjetiZdravoUŠkoli, nalaze se dodatne ideje za škole i roditelje, ali i niz materijala kojima se mogu koristiti učitelji i odgojno-obrazovni djelatnici, roditelji koji žele pronaći ideje za doručke te sama djeca, koja mogu iskoristiti različite edukativno-zabavne materijale.
Proslavi školskog doručka pridružile su se mnogobrojne osnovne škole diljem Hrvatske, poznati chefovi David Skoko, Marko Gajski i Nastasja Chiara Petrić te mnogi drugi gastroblogeri koji su putem svojih društvenih mreža podržali ovu hvalevrijednu inicijativu.
Njihove ideje i poruke mogu se pronaći putem #ŽivjetiZdravoUŠkoli, a cijeli projekt pratite na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo – Facebooku i Instagramu.
/preuzeto sa stranica HZJZ –o - Živjeti zdravo /
Uz našeg kuhara, u projekt su se uključili i učenici sa svojim učiteljicama.
Tako su učenici 4.a razreda, uz pomoć svoje učiteljice Adele Malnar i kuhara , 8. listopada pripremili u školskoj kuhinji svoj zdrav doručak – palačinke sa zobenim pahuljicama i bananama te kolačiće sa zobenim pahuljicama i jabukama.
Bilo je IZVRSNO i UKUSNO!
TJEDAN ZDRAVOG DORUČKA U PRODUŽENOM BORAVKU
Tjedan zdravog doručka (11.-15.10.) obilježili su i učenici produženog boravka. Drugaši (2. a, b i c) su nacrtali na plakat voće i povrće koje bismo trebali češće konzumirati i implementirati u doručke, a najmlađi polaznici PB-a (1. a, b, c i d) su te namirnice uz njihovu pomoć uljanim pastelama obojili. Treći razredi (3. a, b i c) napravili su semafor hrane kako bismo znali u kojoj količini treba što jesti. Uz to su nas naučili o važnosti raznih vitamina te nacrtali našeg kuhara Stipu, dok su mu prvi i drugi razredi napisali pisma zahvale. Radovi su izloženi u školskoj kuhinji na veliku radost našeg kuhara. Sve je bilo popraćeno razgovorima o zdravoj prehrani i njenom utjecaju na naš organizam, a da bismo svu teoriju počeli primjenjivati, treći razredi su nam napisali recepte za zdravi doručak. U slast!
Recepti za zdravi doručak Produženog boravka
Za slike kliknite na ::opširnije::.
4.a priprema zdravi doručak
Zdravi doručak u 1.d razredu
Radovi iz Produženog boravka
Zdravi doručak u PŠ Grobnik
Zdravi doručak 2.b razreda
Zdravi doručak u 2.c razredu
Zdravi doručak u 2.a razredu
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Školstvo |
Korisni linkovi |
• Općina Čavle |
• Crveni križ |
• Zaštita i spašavanje |
• Rival |
• Mala škola aromatera... |
• Dijete.hr |
• Riječki karneval |
• Foto Sluga - karneval |