2. znanstveno-stručni skup "Buča u prehrani"
U subotu 26. svibnja 2018. godine u organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatska održan je 2. znanstveno-stručni skup "Buča u prehrani". U suradnji sa znastvenicima na temelju niza projekata i istraživanja izdana je Deklaracija "Bučino ulje-smargd kontinentalne Hrvatske" i Pravilnik o bučinom ulju. O važnosti i potrebi približavanja bučinih proizvoda širem krugu korisnika govorila je i Nives Lovrić, predsjednica Udruge prozvođača bučinog ulja. Okupljenima se obratio i prodekan Veleučilišta u Požegi dr. sc. Berislav Andrlić, požeški gradonačelnik Darko Puljašić te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Održana su predavanja na teme: "Nutritivna vrijednost i ljekovita svojstva bučinog ulja", "Mogućnost proizvodnje bučinog ulja suvremenim postupcima ekstrakcije", "Antioksidakcijska svojstva bučinog ulja i njihovo određivanje" te "Navike konzumiranja bučinog ulja u našem okruženju".
Nakon skupa održan je i domjenak sa starim i autohtonim jelima u kojima se koristi i bučino ulje.
« Siječanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Dnevni tisak |
Učenje |