3. Međunarodni dan svjesnosti o gubitku i otpadu hrane, 29. rujna 2022.
Autor: Mirjana Lesić, 30. 9. 2022.
STOP FOOD LOSS AND WASTE. FOR THE PEOPLE. FOR THE PLANET. Sloganom “ Zaustavite bacanje hrane. Za ljude. Za planet.“ FAO nastoji potaknuti i pobliže upoznati svjetsku javnost sa problemima bacanja hrane, otpada od hrane i gubitkom hrane o kojoj govori UN Agenda 2030 i 12.3 Cilj održivog razvoja.
Povodom današnjeg 3. Međunarodnog dana svjesnosti o gubitku i otpadu hrane, učenici 7 b. razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin, tjedan dana provodili su istraživanje o ovoj temi. Fotografirali su stabla o kojima se nitko ne brine. Učenici su ovim istraživanjem zaključili da svake godine trune vrlo vrijedno eko voće a s njim i njegove hranidbene vrijednosti. Ovo jesensko voće mogli bi ekonomičnije iskoristiti. Učenici su u razredu iznosili stavove i argumentirano raspravljali o ovoj važnoj temi. Zaključak učenika bio je da se jesenski plodovi jabuka, krušaka i drugog voća ,sa voćaka o kojima se nitko ne brine, mogu iskoristiti pripremom zimnice, džema, kompota, sokova, jabučnog octa, prehranom životinja te na taj način spriječiti njihovo daljnje propadanje i gubitak.
Otvorite link Mađunarodni dan svjesnosti o gubitku i bacanju hrane 2022 (padlet.com) i pročitajte prijedloge naših vrijednih učenika o zbrinjavanju voća te pogledajte njihove fotografije.
Razmislimo svi zajedno koliko se kilograma/tona eko voća godišnje izgubi na ovaj način?!
Pripremila: Amalija Misir-Čujko, učiteljica prirode i biologije
Razredna.docx
5.RAZRED GOO.docx
6.RAZRED GOO.docx
7.RAZRED GOO.docx
8.RAZRED GOO.docx
- Pravilnik o zaštiti na radu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Ogulin.pdf
- Pravilnik_o_kriterijima_za_izricanje_pedagoskih_mjera_NN_br_94_2015.pdf
- Pravilnik_o_izvodenju_izleta_ekskurzija.pdf
- Pravilnik o načinima , postupcima i elementima vrednovanja.pdf
- Odluka_o_REALIZAC.ODMORA_za_ucenike_KZ_sk.god._2019-20..pdf
linkovi |