Odluka o odabiru udžbenika 2024.-2025.
Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala za šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za razrednu nastavu (od 2. do 4.razreda) šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za predmetnu nastavu šk. god. 2024./25.
Popis drugih obrazovnih materijala za razrednu nastavu (1. razredi) šk. god. 2024./25.
« Siječanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Uz dane zahvalnosti za plodove zemlje, obilježili smo Dan kruha.
U 2. d razredu sve je bilo u znaku tradicijskih običaja užeg zavičaja. Učiteljica Mara Čar i pripravnica Ana Medaković naglasak su stavile na temu "Što su djeca nekad jela". Cilj je sačuvati od zaborava neke običaje i navike karakteristične za naš zavičaj. Učenicima su ranije objašnjeni pojmovi tradicija, običaji i uži zavičaj. S planom rada roditelji su upoznati na roditeljskom sastanku.
Tako su se na trpezarijskom stolu, prekrivenim stogodišnjim stolnjakom, našli: domaći kruh, gužvara, proja, šape, krafne, slavonski uštipci, poderane gaće, kifle, keksi rađeni mašinom koja se koristila i za mljevenje mesa, čikovi, žganci, griz na mlijeku, domaći pekmez od šljiva, domaći sok od višanja, mramorni kolač pečen u kalupu i slično. Da bi doživljaj bio potpun učiteljice su kriške kruha mazale domaćom svinjskom mašću posutom crvenom paprikom te domaćim pekmezom od šljiva. Učenici su uživali i s užitkom jeli.
Ovo je ujedno i početak projekta "Njegovanje tradicijske kulture kroz među predmetne sadržaje", koji je osmislila učiteljica Mara Čar. Projekt će se provoditi tijekom cijele školske godine s učenicima 2. d razreda. Roditelji su pomogli da se ovaj prvi dio uspješno realizira.
Fotografije pogledajte u foto galeriji.
Mara Čar, prof., savjetnica