Plava riba zdrava hrana
Autor: Katerina Zgrablić, 14. 11. 2018.
Tijekom listopada realiziran je projekt prirode i biologije Plava riba zdrava hrana namijenjen učenicima predmetne nastave. Učenici su početkom listopada bili podijeljeni u grupe. Svaka je grupa dobila temu koju su potom zajednički istraživali te izrađivali prezentacije i plakate za izlaganje u razrednom odjelu. Rezultate svog istraživanja izložili su dana 30. listopada 2018. godine.
Učenici 5. razreda su dana 30. listopada 2018. godine prezentirali rezultate svog istraživanja na teme: Omega tri masne kiseline u plavoj ribi, Trovanje ribom i Razlika između plave i bijele ribe. Bili su podijeljeni u tri skupine i napravili su dvije prezentacije i jedan plakat. Naučili smo kako se možemo otrovati ribom i koji su simptomi trovanja , razliku između plave i bijele ribe, omega tri masne kiseline u ribi i u kojoj ih je najviše te kako prepoznati svježu ribu i koji su drugi minerali u njoj. Bilo je zabavno i poučno.
Ella Vrzić, 5. razred