preskoči na sadržaj

Osnovna škola Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički

Vijesti

Školski jelovnik

Autor: Maja Zubalić, 19. 10. 2012.

Pravilna prehrana zadovoljava potrebu organizma za dnevnim unosom energije i dovoljnom količinom prehrambenih i zaštitnih tvari koje su neophodne za održavanje fizioloških funkcija organizma i zdravlja.

PRAVILNIM ODABIROM I KOLIČINOM RAZNOVRSNIH NAMIRNICA PRIDONOSITE OČUVANJU ZDRAVLJA TE MENTALNOJ I TJELESNOJ SPOSOBNOSTI

Marenda za učenike od 1. do 5. razreda je u vremenu od 9,35 do 9,50.
Marenda za učenike od 6. do 8. razreda je u vremenu od 10,35 do 10,50.

 

Glavni sastojci hrane i njihova uloga su:

BJELANČEVINE

  • potrebne su za izgradnju i održavanje mišića, krvi, kože, kosti i ostalih tkiva i organa tijela

UGLJIKOHIDRATI I MASTI

  • osiguravaju energiju, neke vrste masti se koriste za izgradnju pojedinih tkiva i iskorištavanje vitamina
  • višak se odlaže u tijelu u obliku masti

VITAMINI I MINERALI

  • neophodni su za pravilan rad organizma i održavanje zdravlja
  • sudjeluju u izgradnji tkiva i organa - kalcij i fosfor u zubima i kostima, a željezo u krvnim stanicama

VODA

  • čini više od 50% mase tijela, zato je treba uzimati u dovoljnim količinama


Priloženi dokumenti:
Skolski_jelovnik.docx (14.50 KB)
Rucak_-_produzeni_boravak.docx (14.50 KB)


e-Dnevnik

LOGO ŠKOLE

Raspored sati

  

  

Dokumenti

       

 
 
 
 
Virtualna knjižnica
Administrator weba
CMS za škole logo
Osnovna škola Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički / Gradski trg 1, HR-52438 Sveti Lovreč Pazenatički / os-jrakovca-svlovrecpazenaticki.skole.hr / ured@os-jrakovca-svlovrecpazenaticki.skole.hr
preskoči na navigaciju