Brokule kao stabla
Autor: Biljana Šalić, 9. 6. 2014.
Naš projekt „Zdrava hrana“ koji smo realizirali tijekom svibnja započeo je na glavnoj tržnici Dolac. Sve izloženo voće i povrće dobro smo razgledali, kupili ono najbolje i odnijeli u našu učionicu.
Naučili smo razliku između špinata i blitve, kupusa i kelja. Nekima od nas bilo je posebno drago što smo naučili da je „bijela mrkva“ zapravo peršin. Dobro smo se zabavili radeći sličice od komadića voća i povrća. Koliko su one lijepe i primamljive prosudite sami!
I umjesto šećera na kraju! Medom i javorovim sirupom zasladili smo voće i povrće koje smo vješto pretvarali u „smootheeje“.
Najvažniji je dio našeg projekta „otkriće“ da blitvu i špinat ne moramo uvijek jesti, već to predivno zeleno povrće možemo popiti kao iznimno zdrav i osvježavajući napitak.
Roditelji su, također, bili značajni sudionici ovog projekta. Pomogli su nam u pripremi i nabavci voća i povrća, te im na tome zahvaljujemo!
Učiteljica Renata Sabljaš i 1. b razred