![]() |
Prije podne Poslije podne |
Za vrijeme boravka u Pekari „OKIĆ“, četvrtaši iz PŠ Desinec upoznali su cijeli proces proizvodnje kruha, osjetili miris i kvalitetu „Kruha našeg svagdašnjeg“, a kućama su ponijeli nova znanja, iskustva i proizvode koje su sami uradili. Domaćini i vlasnici pekare Marija i Igor Hmelina, ispričali su cijelu priču proizvodnje kruha i drugih proizvoda, proveli nas kroz prostor pekare te pokazali strojeve i postrojenja koje koriste u svom radu.
No, nije sve ostalo samo na riječima. Učenici su nakratko preuzeli zadaću proizvodnje kruha i peciva te se odgovorno našli u ulozi pekara.
Sustavni pristup problemu, razvoj ideje od koncepta do konačnog proizvoda, kreativnost, inovativnost, istraživanja, vjera u samoga sebe, otvorenost prema različitim mogućnostima, planirana su i mogu reći realizirana očekivanja predviđena za ovakav vid nastave.
Učenici su promišljali i djelovali vrlo poduzetnički. Uočili su da je za takav vid proizvodnje potrebno i specifično znanje. Spoznali su da je pekarstvo jedna od mogućnosti razvoja poduzetništva i profesionalnog usmjerenja, a vlastitim trudom i radom osjetili su važnost, specifičnost i težinu rada pekara s obzirom na uvjete i vrijeme njihova rada.
Kako nam je bilo, možete vidjeti u prilogu slika.
Učiteljica: Snježana Dugić