Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk.god. 2024./25. za Matičnu školu preuzmite ovdje
Popis udžbenika i drugih obrazovnih materijala za šk .god. 2024./25. za Područnu školu preuzmite ovdje
U školskoj godini 2017./2018. Hrvatska je započela s provedbom Školske sheme, koja će se provoditi u razdoblju od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2018., a koja objedinjava dosadašnju Shemu školskog voća i povrća i Program mlijeka u školama. Naša škola rado se priključila tom projektu.
Danas smo se družili s dvoje agronoma, Nikolom Gržanom i Bernardom Dražetić. Oni su kao predstavnici Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe djeci govorili o važnosti mlijeka i sira za njihov rast i razvoj. Učenici su tako mogli naučiti kako se mlijeko dobije i kako se prerađuje u sir. Nakon toga učenici su imali prilike kušati tri vrste sira: škripavac, dimljeni sir i obični svježi sir. Kao pravi kušači na kraju se sireve i ocijenili školskim ocjena od 1 do 5. Posebno ih se dojmio škripavac, ali zbog čega taj sir škripi pod zubima, to nam je ostala tajna jer svaki proizvođač ima svoju tajnu u proizvodnji kako napraviti poseban sir. Nismo uspjeli otkriti niti tajnu rupica u siru, ali to ćemo možda u nekom drugom druženju. Ili,učenici će ju jednog dana otkriti sami ako se zapute mliječnim stazama.