Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane
Autor: Valentina Namesnik, 29. 9. 2021.
Danas, 29. rujna, obilježavamo Međunarodni dan osviještenosti o gubicima i otpadu od hrane. Tim povodom Ministarstvo poljoprivrede izdalo je slikovnice Kako su Dora i Mario spasili hranu (Katarina Halužan), koje su podijeljene svim prvašima. Pročitajte savjete iz slikovnice i podsjetite se kako možemo sačuvati i iskoristiti hranu: - od rajčica, mrkve ili cikle možemo napraviti sok, a i umak će im produžiti rok, - voće možemo osušiti i napraviti slasne grickalice ili ga možemo zamrznuti, - na tanjur uvijek stavite hrane samo onoliko koliko u trbuh stane, - što ne možete pojesti danas, ostavite za sutra, - novo pakiranje ostavite zatvoreno, dok se ne potroši ono otvoreno, - ima hrane koja ne voli hladnoću, ali i hrane koja voli samoću, - neka hrana više voli biti u mraku, a neka na svježem zraku, a - dijelove voća i povrća koji se ne jedu, u bio-otpad bacite, to je skroz u redu. Pripremila: Valentina Namesnik, knjižničarka
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Ukupno: 337964
Ovaj mjesec: 451
Ovaj tjedan: 764
Danas: 135