Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Marija Turjak, 16. 10. 2023.
U skopu projekta Biram pametno! Učenici trećih i četvrtih razreda razgovarali su o pravljenju zdravih obroka (kruha, peciva, vrsti brašna i sl.) te kako u potpunosti iskoristiti i preraditi ostatak hrane.
Danas se našom školom širio miris dozrelih plodova, ljekovitog bilja, kruha i drugih krušnih proizvoda. S ponosom su pojašnjavali kako su pomagali majkama (i očevima) u nastanku košarica i figurica od tijesta, kiflica, mafina, pereca, …
Svečano uređeni stolovi u učionicama bili su prava motivacija za rad na integriranim nastavnim sadržajima.
U školskom je holu uređen zajednički izložbeni prostor, a vjeroučiteljica i vjeroučitelj održali su blagoslov kruha i plodova zemlje. Pjesmom, recitacijama i izrekama o kruhu podizali smo svijest o zdravoj ishrani i ekološkoj proizvodnji, poštivanju nečijeg rada, kulturi ophođenja prema kruhu i zbrinjavanju njegovih ostataka.
Zajedničkim blagovanjem (darivanjem, dijeljenjem) ovogodišnje smo obilježavanje Dana kruha priveli kraju.
Što su sve vrijedne ruke napravile pogledajte u galeriji fotografija.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |