DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Autor: Tomislava Ečić, 13. 10. 2010.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Središnja gradska priredba Dana kruha i zahvalnosti plodovima zemlje ove je godine održana u dvorcu Vitturi. Domaćin je bila naša škola.
Sudjelovale su sve kaštelanske škole i druge odgojne ustanove iz našega grada.
Bilo je svega: kiflića, peciva, kruha, pogača i kolača koje su radila djeca, njihovi roditelji i tete. I cijelo selo napravljeno od tijesta sa stanovnicima od voća, povrća i žitarica, kao i košara sjemenkama pšenice, leće, graha, slanutka, kukuruza i drugih žitarica, koju se djeca prije otvaranja proslave nosila blagosloviti u mjesnu crkvu.
Bili su zastupljeni tradicija, običaji i kulturna baština našega kraja. Mogli su se zapisati stari recepti za kaštelansku tortu, fritule, rafiole …kušati riblju paštetu, sir iz ulja.
Obilježavanje je nastavljeno u školi, gdje se po tradiciji dijeli kruh koji učenici s učiteljima dijele po razredima slušajući na razglasu prigodni program.
Napisali i snimili:
Valentina Mustapić 6.a,
Lovre Grgić 6.a,
Rajko Marinović 6.b i
Joško Melvan 6.b
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Autor: Tomislava Ečić, 13. 10. 2010.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Središnja gradska priredba Dana kruha i zahvalnosti plodovima zemlje ove je godine održana u dvorcu Vitturi. Domaćin je bila naša škola.
Sudjelovale su sve kaštelanske škole i druge odgojne ustanove iz našega grada.
Bilo je svega: kiflića, peciva, kruha, pogača i kolača koje su radila djeca, njihovi roditelji i tete. I cijelo selo napravljeno od tijesta sa stanovnicima od voća, povrća i žitarica, kao i košara sjemenkama pšenice, leće, graha, slanutka, kukuruza i drugih žitarica, koju se djeca prije otvaranja proslave nosila blagosloviti u mjesnu crkvu.
Bili su zastupljeni tradicija, običaji i kulturna baština našega kraja. Mogli su se zapisati stari recepti za kaštelansku tortu, fritule, rafiole …kušati riblju paštetu, sir iz ulja.
Obilježavanje je nastavljeno u školi, gdje se po tradiciji dijeli kruh koji učenici s učiteljima dijele po razredima slušajući na razglasu prigodni program.
Napisali i snimili:
Valentina Mustapić 6.a,
Lovre Grgić 6.a,
Rajko Marinović 6.b i
Joško Melvan 6.b
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Autor: Tomislava Ečić, 13. 10. 2010.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Središnja gradska priredba Dana kruha i zahvalnosti plodovima zemlje ove je godine održana u dvorcu Vitturi. Domaćin je bila naša škola.
Sudjelovale su sve kaštelanske škole i druge odgojne ustanove iz našega grada.
Bilo je svega: kiflića, peciva, kruha, pogača i kolača koje su radila djeca, njihovi roditelji i tete. I cijelo selo napravljeno od tijesta sa stanovnicima od voća, povrća i žitarica, kao i košara sjemenkama pšenice, leće, graha, slanutka, kukuruza i drugih žitarica, koju se djeca prije otvaranja proslave nosila blagosloviti u mjesnu crkvu.
Bili su zastupljeni tradicija, običaji i kulturna baština našega kraja. Mogli su se zapisati stari recepti za kaštelansku tortu, fritule, rafiole …kušati riblju paštetu, sir iz ulja.
Obilježavanje je nastavljeno u školi, gdje se po tradiciji dijeli kruh koji učenici s učiteljima dijele po razredima slušajući na razglasu prigodni program.
Napisali i snimili:
Valentina Mustapić 6.a,
Lovre Grgić 6.a,
Rajko Marinović 6.b i
Joško Melvan 6.b
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Autor: Tomislava Ečić, 13. 10. 2010.
DANI KRUHA, DANI ZAHVALNOSTI
Središnja gradska priredba Dana kruha i zahvalnosti plodovima zemlje ove je godine održana u dvorcu Vitturi. Domaćin je bila naša škola.
Sudjelovale su sve kaštelanske škole i druge odgojne ustanove iz našega grada.
Bilo je svega: kiflića, peciva, kruha, pogača i kolača koje su radila djeca, njihovi roditelji i tete. I cijelo selo napravljeno od tijesta sa stanovnicima od voća, povrća i žitarica, kao i košara sjemenkama pšenice, leće, graha, slanutka, kukuruza i drugih žitarica, koju se djeca prije otvaranja proslave nosila blagosloviti u mjesnu crkvu.
Bili su zastupljeni tradicija, običaji i kulturna baština našega kraja. Mogli su se zapisati stari recepti za kaštelansku tortu, fritule, rafiole …kušati riblju paštetu, sir iz ulja.
Obilježavanje je nastavljeno u školi, gdje se po tradiciji dijeli kruh koji učenici s učiteljima dijele po razredima slušajući na razglasu prigodni program.
Napisali i snimili:
Valentina Mustapić 6.a,
Lovre Grgić 6.a,
Rajko Marinović 6.b i
Joško Melvan 6.b