Odabrani udžbenici za školsku godinu 2019./2020.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2020./2021.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2021./2022.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2022./2023.
Upute
Zalogajcek2_osobnaiskaznica
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Među ljekovitim i začinskim biljem kojim su se bavili učenici PRO G. Šemnica ove jeseni, našao se i ružmarin. Iako se u Zagorju prvenstveno koristio za pravljenje kitica za svadbene svečanosti, proučili smo kako ga koristiti kao začinsku biljku.
Pripremili smo aromatiziranu sol tako što smo svježe listiće ružmarina odvojili od peteljki, usitnili u električnoj sjeckalici , pomiješali s morskom soli i – mirišljava sol je spremna za upotrebu! Ipak, najbolja će biti nakon nekoliko dana kad miris ružmarina potpuno prožme sol. Ova ukusan i zdrav prirodni začin se koristi u kuhinji kod priprema delicija od mesa, a može biti i dodatak kupkama. Možete ga nabaviti na štandu naše školske zadruge Radobojski guci i trpuci.
Fotogalerija: ZDRAVLJE IZ PRIRODE- RUŽMARIN
Učiteljica Vesna Horvat