Odabrani udžbenici za školsku godinu 2019./2020.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2020./2021.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2021./2022.
Odabrani udžbenici za školsku godinu 2022./2023.
Upute
Zalogajcek2_osobnaiskaznica
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Učenici petih razreda OŠ Side Košutić Radoboj, nastavu iz povijesti, proveli su kuhajući i kušajući neke stare rimske recepte.
Prehrana starih Rimljana bazirala se na voću, povrću i ribi. Od mesa se najviše jela svinjetina. Bili su pravi gurmani o čemu svjedoče i antičke kuharice. Karakteristika rimske kuhinje je bogatstvo različitih začina.
Naši učenici tako su imali priliku napraviti, predstaviti i iskušati neke od omiljenih jela starih Rimljana poput libuma, globula, antičke rimske pizze i torte. Svoje radove su uspješno predstavili svojim kolegama, a nakon predstavljanja su ih sa zadovoljstvom degustirali.
Fotogalerija: RIMSKA KUHINJA U RADOBOJSKOJ ŠKOLI
Magdalena Želimorski